Teknoloji

Tim Cook: Apple ırkçılıkla mücadele için daha çok şey yapmalı

apple tim cook

Apple CEO’su Tim Cook, Apple Music’in “BlackOut Tuesday” eylemine destek vermesinin ardından şirketinin dünya genelindeki Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Önemlidir) protestolarına yönelik duruşunu belirten bir açıklama yaptı. “Irkçılık hakkında açıkça konuşmak” başlıklı açıklama, Apple’ın internet sitesinde yayımlandı.

ABD’nin adalet sistemindeki eşitsizlikleri sert dille eleştiren Cook, büyüdüğü Amerika’ya kıyasla bir iyileşmenin görüldüğünü; ancak farklı ırkların hâlâ ayrımcılık ve buna bağlı travmalarla uğraştığını belirtti.

Apple CEO’su, şirketinin insanlara dünyayı daha iyi yönde değiştirecek gücü verecek teknolojiyi yaratma misyonuyla hareket ettiğini dile getirdi. Cook, şirketinin bu konuda daha çok şey yapmasının gerektiğinin de altını çizdi. Apple’ın yeterli hizmeti alamayan okul sistemlerine ve çevrelerine destek olduğunu ifade eden Cook, ırksal adaletin sağlanması için çalışan organizasyonlara da bağış yapıldığını açıkladı.

Tim Cook açıklamasında gelecekte yapılacak bağışlar veya atılacak adımlar konusunda bilgi vermedi. Ancak açıklama, Apple’ın ana sayfasında belirgin biçimde gösteriliyor. Bu açıklama kimileri tarafından “gösteriş” şeklinde tanımlanacak olsa da; şirketin gelecekteki eylemleri konusunda sorumlu tutulmaya hazır olduğunu göstermesi açısından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER