Teknoloji

Tim Cook: Apple iOS ve OS X’i birleştirmeyecek

tim cook

tim-cook-apple-tv-150914

Apple’ın iPad Pro ile birlikte mobil tabletleri ve taşınabilir bilgisayarları arasındaki çizgiyi biraz daha bulanıklaştırması, Cupertino merkezli şirketin günün birinde iOS ve OS X’i birleştirerek tek bir işletim sistemine dönüştürebileceğine dair öngörüleri de gün yüzüne çıkardı.

Ancak Apple’ın en yetkili ismi olan CEO Tim Cook, açıklamasıyla şirketin böyle bir şeyi düşünmediğini net biçimde ortaya koydu. BoxWorks konferansında Box CEO’su Aaron Levie’ye konuşan Cook, olası bir birleşmenin her iki işletim sisteminde de en iyi deneyimin yaşanmasını engelleyeceğini belirtti.

Apple’ın bu yaklaşımı sürpriz olmasa da, Tim Cook’un sözleri şirketin Microsoft’un Windows 10 hamlesine rağmen bir baskı hissetmediğini ortaya koyuyor.

Apple CEO’su Tim Cook, BoxWorks konferansında başka önemli açıklamalara da imza atmıştı. Kurumsal teknolojinin kendileri için bir hobi olmadığını söyleyen Apple CEO’su, bu alanda daha fazla büyümeyi hedeflediklerini belirtmişti. Tim Cook, Microsoft ile yaptıkları işbirliğine ilişkin olarak ise kin tutmaktan hoşlanmadığını söylemiş ve Apple ile Microsoft’un işbirliği yapabilecekleri alanların rakip oldukları alanlardan çok daha fazla olduğunu öne sürmüştü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER