Teknoloji

Tim Cook: Apple’da hoşgörüsüzlüğe yer yok

tim cook

apple-ceo-tim-cook-240414

Avustralya’nın Melbourne şehrinde bulunan bir Apple mağazasına gelen 6 siyahi gencin “Bir şeyler çalabilecekleri” şüphesiyle içeriye alınmamalarını gösteren video, pek çok kişinin tepkisini çekmişti. Yaşananların ardından Apple çalışanlarına bir e-posta gönderen CEO Tim Cook, Melbourne mağazasındaki çalışanların sergilediği davranışın Apple değerlerini temsil etmediğini belirtti. Cook, videodaki mesajı ne vermeyi ne de duymayı istediklerini sözlerine ekledi.

Melbourne’deki Highpoint Alışveriş Merkezi’ndeki Apple mağazasında yaşanan olayda Maribyrnong College’da eğitim gören Somali ve Sudan’dan gelen 6 siyahi genç önce güvenliğin gözüne takılmış, ardından da bir Apple yetkilisi gençlerin mağazaya girişini kısa ve kaba bir dille engellemişti.

Videoya kaydedilen olayda, Apple yetkilisinin “Güvenlik bir şeyler çalmanızdan endişe ediyor.” sözleri büyük tepkiye yol açmıştı. Hafta içinde Facebook’ta paylaşılan olay videosu, kısa sürede tüm internete yayıldı.

Öğrencilerin okul müdürüyle birlikte geri dönmesinin ardından Apple mağazasının müdürü, yaşananlardan ötürü özür dilemişti. Ancak şirketin CEO’su Tim Cook için bu özür pek yeterli olmuşa benzemiyor. Cook, yaşananı “istisnai bir olay” olarak nitelese de, bu olayı öğrenmek ve büyümek için bir fırsat şeklinde değerlendireceklerini dile getirdi. Apple CEO’su, Avustralya’dan başlayarak mağaza liderlik ekiplerinin müşteriyle etkileşim eğitimlerinin yenileneceğini açıkladı. Tim Cook, Apple’da hoşgörüsüzlüğe yer olmadığının altını çizmeyi ihmal etmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER