Teknoloji

Tim Cook Google’ın sınıflarda Apple’ı geride bırakmasından rahatsız

Tim Cook

Apple CEO’su Tim Cook, Google’ın Chromebook dizüstü bilgisayarlarından pek etkilenmediğini bir kez daha ortaya koydu. BuzzFeed’e konuşan Cook; isim vermese de, Chromebook’ların eğitim alanında Mac ve iPad’den daha yaygın hâle gelmesinden duyduğu rahatsızlığı belli etti. Chromebook ve diğer uygun fiyatlı PC’lerin sadece öğrencilerin standart testleri yapabilmesi için en ucuz seçenekler olmaları nedeniyle ilgi gördüğünü söyleyen Apple CEO’su, söz konusu cihazlar için “test makineleri” tabirini kullandı. Cook, Cupertino merkezli şirketin eğitim alanında daha büyük ve anlamlı şeyler yapmayı istediğinin altını çizdi.

“Değerlemeler öğrenmeyi sağlamaz.” diyen Tim Cook, Apple olarak öğrencilerin öğrenmesine ve öğretmenlerin öğretmesine yardımcı olmayı amaçladıklarını ve hedeflerinin sadece testlerin yapılabilmesini mümkün kılmakla sınırlı kalmadığını belirtti. İnsanlar için daha kapsamlı çözümler anlamına gelen ürünler geliştirdiklerini söyleyen Apple CEO’su, ürettikleri cihazların çocuklara farklı seviyelerde bir şeyler oluşturmayı ve bunlarla ilgilenmeyi öğrettiğini dile getirdi. Cook, seçim şansı verildiği takdirde çocukların iPad yerine Chromebook’u tercih edeceğini sözlerine ekledi.

Tim Cook’un sözleriyle birkaç yıldır Chromebook ile sınıflarda büyük başarı gösteren Google’a haksızlık ettiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Chromebook, eğitim sektöründe kısa sürede rakiplerinden daha fazla büyüme sağlamayı başarmış bir ürün niteliği taşıyor.

Google’ın öngörülerine göre, Chromebook 2015’in sonu itibarıyla ABD’deki sınıflarda tüm rakiplerinin toplamından daha yüksek bir sayıya ulaşacak. Bu öngörünün gerçekleşip gerçekleşmediğini görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER