Manşetler

Tim Cook Apple’ın CEO koltuğundaki beşinci yılını doldurdu

tim cook apple ceoTim Cook, bundan tam beş yıl önce 24 Ağustos 2011’de Apple’ın CEO koltuğuna oturmuştu. Cook’un görevi devraldığı şirketin kurucusu Steve Jobs, yönetim kuruluna yerini alması için Cook’u önermişti.

Tim Cook Apple CEO koltuğundaki beşinci yılını doldurmasıyla birlikte büyük bir prim paketini de açmış oldu. Cook, görevdeki beşinci yılının ardından 100 milyon doları aşkın bir miktara ulaşan hisse primlerini kasasına koyacak. Söz konusu prim bedeli, görev süresi ve Cook’un yönetiminde Apple’ın sergilediği finansal performans doğrultusunda hesaplandı. S&P 500 endeksine göre hazırlanan toplam dönüş bedeli de hesaplamada kullanılan unsurlardan biri oldu.

Cook’un bonus paketinde 700 bin adet görev süresine bağlı, kısıtlı hisse bulunuyor. 24 Ağustos 2011’de göreve geldiğinde kendisine verilen 4.7 milyondan fazla hisseyi barındıran tazminat paketi ve görev süresine bağlı olarak verilen 280 bin hissenin primlerinin ilk altı yıllık bedeli de pakette sunulanlar arasında yer alıyor. Toplam 980 bin hissenin değeri Apple’ın mevcut 108.85 dolarlık işlem bedeliyle 106.7 milyon dolara çıkıyor. Bu rakam Apple’ın S&P 500 endeksindeki performansına göre biraz daha yükselebilir.

Tim Cook Apple CEO koltuğunda oturduğu dönemde önemli ürünlerin çıkışına öncülük etti

Cook, Apple’ın zirvesinde geçirdiği beş yıllık zaman dilimi içinde pek çok önemli ürünün çıkışına liderlik yaptı. Apple Watch, Retina ekranlı MacBook Pro, 12 inç MacBook, iPad Pro, Apple Harita, Apple Music, Apple Pay ve Siri, Cook döneminin akla gelen ilk ürün ve servisleri oluyor.

İLGİLİ HABERLER