Teknoloji

Apple CEO’su Tim Cook: Yeşil mesaj balonlarından kurtulmak için annenize bir iPhone alın

tim cook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple CEO’su Tim Cook, iPhone kullanıcılarının Android kullanıcılarına mesaj gönderirken yeşil balonlarla karşılaşmaması için ilginç bir çözüm önerisinde bulundu. Apple’ın RCS standardını benimsemesi gerektiği önerisine karşı çıkan Cook, kullanıcılarından bu konu hakkında bir talep almadıklarını belirtti.

Vox Media tarafından düzenlenen Code 2022 etkinliğinde soruları yanıtlayan Apple CEO’su, yeşil balon sorununun çözümünün iPhone almaktan geçtiğini belirtti. Konuyla ilgili soruya soran kişinin “Annem ona gönderdiğim videoları göremiyor” şeklindeki serzenişine ise Cook “Annenize iPhone alın” şeklinde yanıt verdi.

Burada temel sorun Apple’ın iMessage ve Google’ın RCS çözümleri arasındaki uyumsuzluktan kaynaklanıyor. Her iki mesajlaşma sistemiyle de yüksek kaliteli fotoğraf ve videolar paylaşılabiliyor. Ancak bu iki sistem arasında uyumluluk olmadığı için iPhone’dan Android’e mesaj yoluyla gönderilen videolar karşı tarafa düşük kaliteyle aktarılıyor.

Tim Cook’un da gündemine gelen “mavi balon – yeşil balon” problemi, Türkiye’deki akıllı telefon kullanıcıları için pek fazla anlam ifade etmeyebilir. Türkiye’de ve hatta dünyanın pek çok bölgesinde akıllı telefon sahipleri birbirleriyle mesajlaşmak için WhatsApp’ı tercih ediyor. Ancak ABD’de iMessage ve SMS kullanımı da oldukça fazla. Dolayısıyla Apple ve Google’ın mesajlaşma sistemi tercihleri de son kullanıcıları daha çok etkiliyor.

İLGİLİ HABERLER