Teknoloji

Tim Cook açıkladı: Apple bu yıl yeni servisler çıkaracak

tim cook apple

Geçen yılın sonlarına doğru Apple’ın, uzun zamandır beklenen TV servisini 2019’un ilk yarısında çıkarmayı planladığını duymuştuk. Apple CEO’su Tim Cook da bu dedikoduları biraz da alevlendirecek bir açıklama yaptı. ABD’nin CNBC kanalında yayınlanan Mad Money programına özel bir röportaj veren tepe yöneticisi, şirketinin bu yıl yeni servisler duyuracağını söyledi.

Cook, ne tür servislerin çıkarılacağından bahsetmedi. Ancak bu servisler arasında büyük ihtimalle uzun zamandır beklenen TV servisi de var gibi görünüyor. Tim Cook’un söylediklerinin dışında, son yaşanan gelişmeler de bu gelişi açık şekilde gösteriyor.

CES 2019’da TV üreticilerinden Apple AirPlay 2 ve HomeKit özelliğine dair sürpriz açıklamalar geldi. Aralarında Samsung ve Google’ın rakip mobil işletim sistemlerinin yüklü olduğu TV’lerin de bulunduğu ürünlerde iPhone, iPad veya Mac’ten içerikleri doğrudan oynatma ve ekran görüntüsü yansıtma imkanı olacak. Apple’ın en büyük rakiplerinden Samsung’un yeni TV’lerinde de iTunes desteklenecek, kullanıcılar filmlere ve TV programlarına doğrudan TV’lerinden erişebilecekler.

Apple, son zamanlarda içerik üretimi tarafına da büyük yatırım yapıyor. Bundan bir buçuk yılı aşkın zaman önce şirketin orijinal TV içeriğine 1 milyar dolar üzerinde harcama yaptığı söylendi. Bir başka haber ise bu orijinal yapımların mart ayında yayınlanmaya başlayacağını işaret ediyordu. Bir başkası da bu içeriklerin Apple cihazlarına sahip olanlara ücretsiz olabileceğini öne sürüyordu.

Tim Cook “servisler” diyor, TV servisi ise onlardan sadece bir tanesi. Apple’ın üzerinde çalıştığı diğer servislerin neler olabileceği hakkında şu an için bir bilgi bulunmuyor.

Ayrıca Cook, iPhone XR’nin beklendiği kadar iyi satmadığına dair haberlere de cevap verdi. Bu cihazın piyasaya çıktığından beri her gün, en popüler iPhone olduğunu söyledi. Apple Watch ve AirPods giyilebilir ürünler işinin de iPod’un getirdiğinden daha fazla para kazandırdığını, iPod’un en yüksek satış seviyesinin yüzde 50 üstünde olduğunu dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER