Eğlence

TikTok yeni mini oyunlar test ediyor

tiktok universal

TikTok kullanıcılarına sunduğu oyun seçeneklerini artırmaya hazırlanıyor. Şirket aralarında ABD’nin de bulunduğu bazı ülkelerde içerik yapımcılarına videolarının sonuna “Bağlantı Ekle” butonunu kullanarak dokuz mini oyundan birini ekleme imkanını veriyor. İzleyiciler videonun sonundaki oyun bağlantısına dokunarak oyuna erişebiliyor.

Sosyal ağ tarafından konuyla ilgili olarak TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada, üçüncü taraf oyun geliştiricileri ve stüdyolarla yapılan iş birlikleri çerçevesinde HTML5 oyunlarının test edildiği belirtildi. Bu oyunlardan birisini kendisiyle aynı adı oyunu geliştiren Aim Lab hazırlıyor. Aim Lab’in sosyal ağ için hazırladığı oyun Mr. Aim Lab’s Nightmare adını taşıyor. Sürece katılan diğer geliştiriciler arasında Voodoo, Nitro Games, FRVR ve Lotum bulunuyor.

Bu oyunlardan hiçbirinde şu an için reklam veya oyun içi satın alma unsuru mevcut değil. TikTok şu an için kullanıcılarının bu oyunlar etrafında nasıl içerikler şekillendirdiklerini keşfetmeye çalışıyor. Oyuncular oyun deneyimlerini kaydedip paylaşma imkanına da sahip.

TikTok’un oyun alanında büyük hedefleri olduğunu gösteren işaretler daha önce görülmüştü. Çatı şirketi ByteDance geçtiğimiz yıl Moonton Technology isimli oyun stüdyosunu satın almıştı. Disco Loco 3D ve Garden of Good isimli oyunları da test eden sosyal ağ, HTML5 oyunlarla ilgili çalışmalarını da Vietnam’da başlatmıştı.

Meta’nın TikTok’un pek çok özelliğinden esinlendiği biliniyor. Bu oyun açılımı için de aynı esinlenme durumunun sürüp sürmeyeceğini görmek için biraz beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER