Teknoloji

TikTok yeni bir izleme deneyimini test ediyor

tiktok algoritma

TikTok kullanıcılarının videolar arasında kaydırarak gezinirken içerikleri ekran üstündeki bilgiler olmadan görmesini sağlayacak bir deneyimi test ediyor. Kullanıcı adı, açıklama ve ses bilgisi gibi arayüz unsurlarının çıkarıldığı bu özellik, “Clear Mode” (Temiz Mod) olarak adlandırılıyor.

Bu yeni özelliğin ne zaman tüm kullanıcıların erişimine açılacağı bilinmiyor. Sosyal medya platformunun kullanıcılarından gelecek geri bildirimler doğrultusunda bu özelliğin geniş ölçekli sunumundan vazgeçeceği söylenebilir.

Test sürecine dahil olanlar, Temiz Mod’u videonun üstüne parmaklarını uzun süre basılı tutarak açılan menü üzerinden aktif hâle getirebilecek. Bu özelliğin videolarını ekran görüntüsü alınması için yeniden yüklemek zorunda kalan içerik yapımcılarını rahatlatacağı söylenebilir.

Platformda kullanıcılar sık sık videoların altına “Crop” (Kes) yorumunu bırakıyor. Bu yorum videolardan alıntı yapılmak istenen alan bir yazı veya butonla kapandığı için yapılıyor. Temiz Mod ile bu yorumların azalması muhtemel görünüyor.

TikTok son aylarda kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik bu tarz özellikleri sıklıkla test ediyor. Bu özellikler arasında daha önce izlenen videoları kolaylıkla bulmaya yardımcı olan izleme geçmişi özelliği de yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER