Teknoloji

TikTok yapımcılar için bahşiş özelliğini test ediyor

tiktok universal

TikTok, kullanıcıların platformdaki içerik oluşturucularına doğrudan bahşiş vermesini sağlayacak yeni bir özelliği test ediyor. Özelliği uygulama içinde fark edip katılmak için başvurda bulunan ve başvurusu onaylanan yapımcı Jera Bean tarafından paylaşılan video, kullanıcılar tarafından verilen paraların tamamen yapımcılara gittiğini ve TikTok’un bu bahşişten komisyon almadığını gösteriyor.

Başvuru ekranının görüntüsü, yapımcıların bahşiş özelliğini aktive edebilmek için karşılaması gereken koşulları gösteriyor. Yapımcıların TikTok’taki itibarlarının yüksek olması, en az 100 bin takipçilerinin olması, yaş kriterini karşılamaları ve TikTok’un şartlarını kabul etmesi gerekiyor. Bu kriterlere uyanlar bahşiş aracı için başvurda bulunabiliyor. Her başvurunun onaylanıp onaylanmadığı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Jera Bean tarafından paylaşılan bir diğer video ise başvuru sürecinin hızlı şekilde ilerlediğini gösteriyor. Jera Bean’in profilinde artık kullanıcıları bahşiş sayfasına yönlendiren bir buton bulunuyor. Bu sayfada 5, 10, 15 dolar gibi hızlı seçenekler bulunsa da, kullanıcılar miktarı kendileri de belirleyebiliyor. En az bahşiş miktarının 1 dolar olduğu görülürken, bahşişler anonim olarak da gönderilebiliyor.

TikTok kullanıcılarının yapımcılara bahşiş gönderebilmek için 18 yaşın üstünde olması gerekiyor. Bahşiş gönderilecek hesabın takip edilmesi konusunda ise bir zorunluluk söz konusu değil. Sınırlı ölçekte test edilen özelliğin kapsamının ne zaman genişletileceği belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER