Teknoloji

TikTok yapay zeka ile oluşturulan içeriklere etiket eklemeyi yaygınlaştırıyor

tiktok

TikTok, üçüncü taraf araçlarla oluşturulmuş olsalar bile, yapay zeka tarafından oluşturulan içerikleri uygulamasında otomatik olarak etiketleme çabalarını artırıyor. Şirket, üretken yapay zekanın kullanımını gösteren bir tür dijital filigran olan içerik kimlik bilgilerini destekleme planlarını duyurdu.

TikTok’un kuralları zaten içerik oluşturucuların yapay zeka tarafından oluşturulan “gerçekçi” içeriği açıklamasını gerektiriyor. Ancak bu politikanın şirket tarafından uygulanması zor olabilir. Özellikle de içerik oluşturucular diğer şirketlerin yapay zeka araçlarını kullandığında zorluk seviyesi artıyor. Ancak içerik kimlik bilgileri yapay zeka endüstrisinde giderek daha fazla kullanıldığı için TikTok’un yeni otomatik etiketleri bu boşluklardan bazılarını giderebilecek.

Genellikle “dijital içerik için beslenme etiketi” olarak tanımlanan içerik kimlik bilgileri, bir görüntünün kökenlerini ve bu süreçte onu düzenlemek için kullanılan yapay zeka araçlarını izleyebilen “kurcalanmaya açık meta veriler” ekliyor. Bu geçmiş, teknolojiyi destekleyen bir platformda yapay zeka yapımı bir içerikle karşılaşan kullanıcılar tarafından görüntülenebiliyor.

TikTok içerik kimlik bilgilerini destekleyen ilk video platformu olacak

TikTok, içerik kimlik bilgilerini destekleyen ilk video platformu olacağını söylüyor ancak birçok şirket teknolojiyi henüz yeni desteklemeye başladığından bu etiketlerin yaygınlaşması biraz zaman alacak. Google, Microsoft, OpenAI ve Adobe içerik kimlik bilgilerini destekleme sözü verdi. Meta, platformundaki etiketleri güçlendirmek için de standardı kullandığını söyledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER