Eğlence

TikTok kullanıcıları için yapay zekâ ile avatar hazırlayacak

tiktok
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

TikTok yapay zekâ destekli profil resimleri oluşturmayı mümkün kılan yeni bir özellik üstünde çalışıyor. Şirketin hazırlıklarını sosyal medya danışmanı Matt Navarra ortaya çıkardı. Navarra, bu araca ait görsel ve videoları Twitter’da paylaştı.

İlk bakışta, bu aracın Prisma Labs’e ait Lensa uygulamasıyla hazırlanmış gibi görünen avatarlar oluşturduğu söylenebilir. Pek çok sosyal medya uygulamasında Lensa’yla ile hazırlanmış avatarlar karşımıza çıkıyor. Ancak doğrudan TikTok’ta böyle bir imkanın sunulması, bu avatarların daha sık görüneceği anlamına geliyor.

Söz konusu araç, kullanıcılardan önce 3 ila 10 fotoğraf seçmesini istiyor. Ardından yapay zekâ ile hazırlanacak görseller için 2 ila 5 stil seçmek gerekiyor. Biraz bekledikten sonra görseller oluşturuluyor ve kullanıcılar tarafından indirilebiliyor, profil resmi olarak ayarlanabiliyor veya hikaye olarak paylaşılabiliyor. Navarra aracın günde sadece bir defa kullanılabileceği bilgisini de veriyor.

TikTok’un avatarları eğlenceli görünüyor

Navarra tarafından paylaşılan örnek görseller etkileyici görünüyor. Bu örnekler pek çok eğlenceli tasarımı kapsıyor. Önümüzdeki dönemde TikTok’ta pek çok kişinin bu avatarlarla keyifli zaman geçireceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Şirketten henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadığını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER