Eğlence

TikTok kullanıcılarına videolarının neden kaldırıldığını söyleyecek

abd tiktok pulse tiktok youtube
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

TikTok şimdiye kadar kullanıcılarına videolarının kaldırılma sebebi konusunda bilgi vermiyordu. Sosyal ağ sadece kullanıcıların topluluk kurallarını ihlâl ettiğini belirtmekle yetiniyordu.

Ancak bu durum sonunda değişiyor. TikTok’tan yapılan açıklamaya göre, kullanıcılara videolarının neden kaldırıldığı konusunda çok kapsamlı olmasa da bilgi verilecek. Şirket kaldırılan videonun hangi kuralı ihlâl ettiğini belirtecek. Bunun diğer sosyal medya platformlarınınkine benzer bir politika olduğu söylenebilir.

Daha önce kullanıcıların daha kapsamlı bilgi alabilmesi için bir itirazda bulunması gerekiyordu. Artık kullanıcılar itiraz öncesinde de konuya ilişkin biraz daha fazla bilgi sahibi olabilecek. Bu bildirimlerin birkaç aydır test edildiğini belirten şirket, böylelikle itirazlarda yüzde 14’lük bir düşüş sağlandığına dikkat çekti.

tiktok

TikTok, temmuz ayında ikinci şeffaflık raporunu yayınlamıştı. Şirket, bu raporda hangi videonun neden kaldırıldığının kaydını tutmaya başladığını belirtmişti. Dolayısıyla bu değişikliğin sürpriz olmadığı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER