Eğlence

TikTok videolarına otomatik alt yazı özelliği geldi

tiktok

Bir TikTok videosu izlerken alt yazıları kullanabilmek için yapımcısının bunu etkinleştirmesini beklemeniz gerekmiyor. Bir dizi güncellemenin parçası olarak TikTok, herhangi bir video için açabileceğiniz otomatik olarak oluşturulmuş alt yazıları ekledi. Bu, işitme sorunları yaşayanlara veya gürültülü bir ortamda bir videonun her kelimesini yakalamak isteyenlere yardımcı olacaktır.

TikTok 2021’de, dünyanın dört bir yanındaki içerik oluşturucuların, içeriği herkes için daha erişilebilir hâle getiren alt yazılar oluşturmak üzere kendi videolarını kopyalayabilmeleri için alt yazıları kullanıma sunmuştu. Ancak bu noktada alt yazı özelliğini eklemek içerik oluşturucunun isteğine kalmıştı.

Ayrıca sosyal ağ, altyazılar ve metin etiketleri için de çeviriler ekledi. Ayrıca videonun ne hakkında olduğunu tam olarak anlayamayanlar için açıklamalar da buna dahil ediliyor. Başlangıçta dil desteği İngilizce, Almanca, Endonezyaca, İtalyanca, Korece, Mandarin, Portekizce, İspanyolca ve bizi mutlu edecek şekilde, Türkçe’yi içeriyor.

Yeni gelen özellikler, TikTok’un görsel veya işitsel sorunlar yaşayanlar için de iyi bir deneyime öne vermeye başladığının göstergesi olarak nitelendirilebilir. Ayrıca video yapımcıları, yeni gelen araçlar sayesinde yayınladıkları içeriklerin daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmasına imkan sağlayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER