Eğlence

TikTok’tan videoları renklendirecek yeni özellik

tiktok videoları avatars

TikTok videoları yakında biraz daha renkli hâle gelecek. Kullanıcılar hareketli avatarlar oluşturup özelleştirebilecek ve bunları videolara yerleştirebilecek. TikTok Avatars adını taşıyan özelliğin Apple’ın Memoji ve Snapchat’in Bitmoji özelliğine bir hayli benzediği söylenebilir.

Kullanıcılar avatarlarını görünümlerini, kıyafetlerini ve aksesuarlarını değiştirerek özelleştirebilecek. Uygulamada değişikliklerle kişiselleştirilebilecek şablonlar sunulacak veya kullanıcılar sıfırdan bir avatar oluşturabilecek.

Avatar oluşturulduktan sonra TikTok videolarına eklenebilecek. Avatarlar videolarda ses efektleri veya hareketli reaksiyonlarla desteklenecek. Tıpkı Apple’ın Memoji’lerinde olduğu gibi, kullanıcılar avatarlarının hareketlerinin aynısını yaptığı videolar kaydedebilecek.

TikTok videoları için hazırlanan bu yeni özelliğin izleri şubat ayında görülmüştü. Ancak şirketten bugüne kadar konuyla ilgili bir açıklama gelmemişti. Kullanıcılarına hareketli avatar özelliği sunan ilk platform TikTok değil. Ancak bu özelliğin gelişi, TikTok’un da metaverse için hazırlık yaptığı şeklinde yorumlanabilir. Şirketten henüz konuyla ilgili açıklama gelmese de, önceliğin avatarları farklı deneyimlere entegre etmek olduğu belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER