Eğlence

TikTok videoları artık daha uzun olacak

tiktok algoritma

TikTok videoları için belirlenen maksimum süre sınırı geçtiğimiz yıl 1 dakikadan 3 dakikaya çıkmıştı. Sosyal medya platformu bir taraftan da daha uzun süreleri test ediyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana 5 dakikalık videoları farklı kullanıcı gruplarıyla deneyen şirket, 10 dakikalık videolar için testleri sürdürüyor.

Kullanıcı tabanının neredeyse yarısıyla bir anket gerçekleştiren TikTok, hem testleri hem de yaptığı anketin sonuçlarıyla ilgili bilgiler paylaştı. Şirket temsilcisi tarafından Wired’a yapılan açıklamada, kullanıcıların 1 dakikadan uzun videoları izlemeyi stresli bulduğu belirtildi. Ancak beş yılı geride bırakan TikTok, kullanıcılarının bu fikrine katılmıyor.

Eğer kullanıcılar daha kısa videoları tercih ediyorsa TikTok neden bunun aksini yapıyor? Şirketin buradaki temel motivasyonunun gelir artırımı olduğunu tahmin etmek pek zor değil. Videoların uzaması, reklam satışının da artması anlamına geliyor.

TikTok’un rakipleri de kendi kısa video formatlarını hayata geçirmiş durumda. Instagram’da Reels, Snapchat’te Spotlight, YouTube’da ise Shorts videoları mevcut. Tüm bu formatlarda video uzunluğu 1 dakikayı geçmiyor.

Kısa videoların popülaritesi, formatın çıkışından bu yana artmış durumda. Video analiz şirketi Conviva’nın verilerine göre, 2021’de YouTube’a yüklenen videoların yüzde 12’si 1 dakikadan kısaydı.

TikTok’un kullanıcı sayısı 1 milyarı bulmuş durumda. Rakiplerini hem tehdit eden hem de ilham veren TikTok’un “işini bilen” bir platform olduğu söylenebilir. Wired’ın haberine göre, uzun videolar uygulamada ayrı bir bölüm içinde gösterilecek.

İLGİLİ HABERLER