Eğlence

TikTok yeni içerik yapımcı programında daha uzun videolara önem veriyor

tiktok avrupa birliği

TikTok, platformdaki içerik oluşturucularına para kazandırmak için yeni bir yöntemi test ediyor. Ne var ki, bunun için daha uzun videolar yayınlamak bir gereklilik gibi görünüyor.

Pazartesi günü açıklanan Creativity Program, yani Yaratıcılık Programı adlı yeni fon; ABD, Fransa ve Brezilya’da beta test aşamasında bulunuyor. Bu gelişme, daha önce çıkan ve The Information tarafından verilen; TikTok’un ABD’de yavaşlayan büyümeyi desteklemek için kullandığı taktikler hakkındaki haberini doğruluyor. Şirket, yeni programın şimdilik yalnızca davet bazında açık olduğunu, ancak gelecekte tüm uygun kullanıcıları kapsayacak şekilde genişleyeceğini söylüyor.

Programa uygun olmak için, kullanıcıların 18 yaşından büyük olması, takipçi ve video görüntüleme ölçütlerinden başarıyla geçmesi ve en ilginci, “bir dakikadan uzun, yüksek kaliteli, orijinal videolar” oluşturması gerekir. Daha uzun videolara odaklanmak bazıları için şaşırtıcı olabilir, sonuçta, diğer tüm büyük sosyal medya şirketlerini kısa biçimli videoyu ciddiye almaya ikna eden platform TikTok’tu. Ancak TikTok, canlı yayınlar da dahil olmak üzere, uzun biçimli içeriğin platformun geleceği için giderek daha önemli olacağının sinyalini veriyor.

Bu çıkışın arka planında, içerik oluşturucuların şirketle ilgili önemli bir şikayeti var. Kullanıcılar, orijinal içerik oluşturucu fonundan yeterince para kazanmadıklarını söylüyordu. TikTok, yeni programın içerik yapımcılarının yaratıcılığını teşvik edeceğini, daha yüksek gelir potansiyeli oluşturacağını ve daha heyecan verici, gerçek dünya fırsatlarının kapısını açacağını söylüyor. Ancak yeni programın kapsamı veya katılımcıların ne kadar kazanmayı bekleyebilecekleri konusunda herhangi bir netlik sunmadı.

İlginizi çekebilir

TikTok uzun video odaklı içerik oluşturucu programıyla ne kadar para dağıtacağını açıklamadı

The Verge sitesinin TikTok’tan aldığı bilgilere göre, şirket şu anda yeni programa ne kadar para harcanacağı bilgisini paylaşmadı. TikTok sözcüsü, ödemelerin reklam geliri paylaşımından gelmediğini ve ödemelerin, video etkileşimi ve izleyici bölgesi gibi metriklere göre dalgalanabilecek bir rakam olan nitelikli görüntülemeler ve dakika başına gösterim kullanılarak hesaplanacağını belirtti.

Daha önce başlatılan fonun bir parçası olan içerik oluşturucular, Yaratıcılık Programı Beta’ya geçme seçeneğine sahip olacak ancak geri dönemeyecektir. 2020’de açıklanan ilk fonun, katılımcılar için üç yılda ödenecek 1 milyar dolarlık bir havuzu vardı. Meta, 2022’nin sonuna kadar yaratıcılara 1 milyar dolar harcama sözü vermişti. Bu arada YouTube, kısa videolar çeken içerik oluşturuculara oldukça büyük bir gelir paylaşım programı sunuyor. YouTube gelirin yüzde 55’ini elinde tutuyor ve yüzde 45’ini içerik oluşturuculara veriyor.

TikTok’un daha uzun videolara dikkat verişi kademeli olarak gerçekleşiyor. Kullanıcıların yapabileceği videoların uzunluğu artıyor, canlı yayınları barındırma ve para kazanma için genişletilmiş araçlar sunuyor ve bilgi yarışması gibi canlı yayın etkinliklerine önem veriyor. İzleyicilerin doğrudan canlı yayınlardan ürün satın aldığı canlı alışveriş, TikTok’un ABD’de popüler olmasını sağlayabilirse kazançlı bir gelir akışı olabilir. Şirket, geçtiğimiz kasım ayında uygulama içi alışverişi daha önce diğer ülkelerle sınırlandırdıktan sonra ABD’de de test ettiğini doğrulamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER