Teknoloji

TikTok uygunsuz yorumların önüne geçmek için yeni bir adım atıyor

tiktok uygunsuz yorumları önlemek için yeni özellik getiriyor

Son yıllarda iyice popüler hale gelen TikTok, kullanıcılarının güvenliği açısından yeni özellikler getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ocak ayında da gizlilik ve güvenlik için yeni önlemler alan TikTok, bugün itibarıyla uygunsuz veya kaba olan bir yorum gönderilmeden önce kullanıcıları uyarmak için tasarlanmış bir pop-up yayınladı. Yeni duyurulan bu özellik, ”hizmette iyiliği desteklemek” adına tasarlanan iki yenilikten biri olarak öne çıkıyor. Diğer yenilik ise yorumların sadece tek tek onaylandıktan sonra görünür hale gelmesini sağlayan ”tüm yorumları filtrele” özelliği.

Bu yeni özellik sayesinde TikTok tarafından topluluk kurallarını ihlal edebilecek bir yorum algılandığı takdirde, kullanıcıları yeni bir uyarı kutucuğu karşılıyor olacak. Açılan kutucukta ”Bunu yayınlamayı yeniden düşünmek ister misiniz?” uyarısı yer alacak. Böylece kullanıcılar, bahsi geçen yorumu düzenleme veya yine de gönderme kararını yeniden gözden geçirebilecek.

Geçmişte de zorbalık ve tacizi azaltmak için çeşitli sosyal medya platformlarında buna benzer önlemler alınmaya başlamıştı. Örneğin Instagram, 2019 yılında siber zorbalıkla mücadele için benzer istemler içeren bir özellik duyurmuştu. Keza Twitter, geçtiğimiz yıl bunları test ettiğini duyurmuş ve bu siber zorbalıkla mücadele zinciri Facebook ile devam etmişti. Bunların üzerine daha sonraki süreçte Instagram, bu konuda atılan adımların umut verici olduğunu ve insanlara şans verildiği takdirde bu tür dürtülerin insanları yeniden düşünmeye teşvik edebileceği kanısına vardığını açıklamıştı.

TikTok tarafından uygunsuz yorumları önlemek adına duyurulan yeni ”tüm yorumları filtrele” özelliğini, kullanıcıların spam ve saldırgan yorumları filtrelemesine imkan tanıyan yorum filtreleri menüsünde etkinleştirmeniz mümkün. Yeni özellik etkinleştirildikten sonra içerik üreticisi bireylerin, yorumları videolarının altında görünmeden önce manuel olarak onaylaması gerekiyor.

Ayrıca bugünkü yeni özellik bildirisinin bir parçası olarak TikTok, siber zorbalık karşıtı girişimler üzerinde daha fazla çalışabilmek için Siber Zorbalık Araştırma Merkezi ile ortaklık kurduğunu da duyurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER