Eğlence

TikTok Twitch tarzı abonelik özelliğini kullanıma sunuyor

tiktok universal

TikTok Twitch esintisi taşıyan yeni abonelik özelliğini kullanıma sunuyor. Live Subscription (Canlı Abonelik) bu yeni özellik, kullanıcıların favori yayıncılarını maddi açıdan desteklemesini mümkün hâle getiriyor. Live Subscription kapsamında sadece abonelere özel sohbet, özel rozetler gibi ayrıcalıklar sunuluyor. TikTok’tan verilen bilgiye göre, yeni özellik 26 Mayıs itibarıyla kullanıma açılacak.

TikTok Live Creator sayfasında programa katılan içerik yapımcılarının paylaşımlarını görmek de mümkün oluyor. İçerik yapımcıları da bu aboneliklerin abonelere sağlayacağı faydalara vurgu yapıyor. Özel çıkartmalar, rozetler ve sadece abonelere özel sohbetlere katılabilmek, potansiyel aboneler için cazip teklifler gibi görünüyor. İçerik yapımcıları ise tahmin edilebilir bir gelir kaynağı olabilecek bu programı coşkuyla karşılamışa benziyor.

TikTok üzerinden para kazanmak ilk günden bu yana pek kolay değildi. Şirket koşulları karşılayan içerik yapımcılarıyla reklam geliri paylaşmaya başlayacağını kısa süre önce açıklamıştı. Yeni abonelik özelliği de TikTok’un içerik yapımcılarına para kazandırma konusundaki isteğini gözler önüne seriyor.

TikTok içerik yapımcısı programına dahil ettiği kullanıcılarına hediyeler aracılığıyla para kazanma imkanı da sunuyor. Buna ek olarak, içerik yapımcılarına “bahşişler” aracılığıyla da destek olunabilecek.

TikTok Twitch etkisini taşıyan abonelik paketleri için henüz fiyat bilgisi paylaşmış değil. Ancak fiyat aralığının Twitch’in abonelik paketlerine benzer olması bekleniyor. Twitch’in abonelik paketlerinin fiyatları 4.99 ila 24.99 dolar arasında değişiyor.

İLGİLİ HABERLER