Teknoloji

TikTok topluluk kurallarını güncelledi, yeni kriterler getirdi

abd tiktok pulse tiktok youtube

TikTok, topluluk kurallarını güncelliyor ve şirketin kullanıcılarının refahını artıracağını söylediği yeni özellikleri kullanıma sunuyor. Politika değişikliklerinden bazıları, eleştirmenlerin yeme bozukluklarını ve tehlikeli viral zorlukları yücelttiğini söylediği videolar da dahil olmak üzere, şirketin daha önce eleştiriye maruz kaldığı içeriklerin önüne geçecek.

Şirket salı günü; kısa süreli açlık ve aşırı egzersiz gibi düzensiz yeme semptomlarını destekleyen videoları kaldırmaya başlayacağını duyurdu. Yeme bozukluklarını teşvik eden içerikler platformda zaten yasaklanmış durumda, ancak haberler, kullanıcıların sağlıksız beslenme alışkanlıkları içeren videolara maruz kaldığını defalarca gösteriyordu. Hatta geçtiğimiz ekim ayındaki bir Amerikan kongresi oturumu sırasında senatörler, TikTok temsilcilerine genç kullanıcıları daha fazla koruma konusunda baskı yapmıştı.

Şirket yaptığı duyuruda, “İnsanların yeme bozukluğu teşhisi olmaksızın sağlıksız yeme alışkanlıkları ve davranışlarıyla mücadele edebileceğini anladığımız için, yeme bozuklukları uzmanları, araştırmacılar ve doktorlarla istişare ederek bu değişikliği yapıyoruz.” dedi.

Aynı zamanda politika değişiklikleri, nefret uyandıran ideolojilerin yasaklanmasına da katkıda bulunuyor. Yanlış adlandırma, yanlış cinsiyet ve kadın düşmanlığının yanı sıra dönüştürme terapisini teşvik eden içerikleri de açıkça yasaklıyor.

Sosyal medya devinin eleştirmenleri, platformda dolaşan tehlikeli meydan okumalar ve aldatmacalar konusunda alarma geçti. TikTok, çevrimiçi meydan okumalar politikasına daha fazla ayrıntı eklemenin yanı sıra, izleyicilerin karşılaştıkları içerikleri değerlendirmelerine yardımcı olmak için içerik oluşturucularla hazırlanmış bir dizi video yayınlayacağını söylüyor. Şirket, videoların Keşfet sayfasındaki #SaferTogether merkezinde görüneceğini söylüyor.

Salı günü yayınlanan bir TikTok şeffaflık raporuna göre, 2021’in üçüncü çeyreğinde, yüklenen videoların yaklaşık yüzde 1’ini oluşturan 91 milyondan fazla video içerik ihlali nedeniyle kaldırıldı.

Şirket duyurusunda, “Topluluk Kurallarımızın ihlâllerini belirlemek ve ortadan kaldırmak için bir teknoloji ve insan kombinasyonunu kullanıyoruz ve otomatik sistemlerimizi ve güvenlik ekiplerimizi politikalarımızı desteklemek için eğitmeye devam edeceğiz.” dedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER