Eğlence

TikTok yatay videoların tam ekranda gösterimini test ediyor

avrupa komisyonu tiktok

TikTok tarafından geçtiğimiz yıl yapılan açıklamada platformun aylık aktif kullanıcı sayısının 1 milyara ulaştığı açıklanmıştı. Ancak bu başarı ByteDance’in sahibi olduğu platformu yeni şeyler denemekten alıkoymuyor. Test edilen yeni bir özellik, şirketin YouTube ile başka bir alanda daha mücadeleye hazırlandığını gösteriyor.

Platform tam ekranda yatay şekilde gösterilen videoları test ediyor. Şirket tarafından TechCrunch sitesine gönderilen açıklamayla testlerin başladığı doğrulanırken, dünya genelinde sınırlı sayıda kullanıcının bu testlere dahil edildiği belirtildi.

Teste dahil edilen kullanıcılar, akışlarındaki kare veya dikdörtgen videoların üzerinde bir buton görecek. Bu butona dokunulduğunda video yatay olarak genişleyerek ekranı kaplayacak.

TikTok daha önce de YouTube’dan ilham alan özellikler sunmuştu

TikTok popülaritesini kısa ve dikey videolara borçlu. Videolarını yatay olarak kaydeden kullanıcıların hâlâ videolarının başına “telefonunuzu çevirin” ibaresini koyması gerekiyor. Eğer yatay video desteği hayata geçerse, içerik yapımcılarının bu uyarıyı yapmasına gerek kalmayacak. Desteğin hayata geçişi ise test sürecinde gelecek geri bildirimlere bağlı.

TikTok ve YouTube arasındaki rekabette genellikle YouTube rakibine yanıt veren taraf. Ancak kimi zaman Çinli şirket de rakibinin oyun kitabından bazı sayfalar alıyor gibi görünüyor. Örneğin, geçtiğimiz şubat ayının sonlarında platformdaki maksimum video süresi sınırı 3 dakikadan 10 dakikaya çıkarılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER