Eğlence

SoundOn: TikTok’tan müzisyenler için yeni platform

tiktok soundon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

TikTok, SoundOn adını verdiği müzik dağıtım platformunu duyurdu. Bu yeni platformla sanatçılar şarkılarını arada bir aracı olmadan TikTok’a yükleyebilecek ve buradan da diğer müzik servislerine gönderebilecek.

TikTok’un çatı şirketi ByteDance, sanatçılardan dağıtım veya işlem ücreti almayacak. Bu müziklerin TikTok videolarında kullanılması durumunda telif ücretinin tamamı süresiz olarak eser sahiplerine aktarılacak. Buna ek olarak, TikTok’un çevrimiçi müzik servisi Resso’dan elde edilen gelir de doğrudan sanatçılara gidecek.

Apple Music ve Spotify gibi müzik servislerinden elde edilen telif gelirilerinin ilk yıl tamamı sanatçılara aktarılacak. İlk yılın ardından TikTok gelirin yüzde 10’luk kısmını alacak. Diğer müzik dağıtım platformları telif gelirlerinin tamamını sanatçılara aktarırken, bunun karşılığında sabit bir abonelik ücreti alıyor.

SoundOn’da sanatçılar şarkılarını paylaşmak istedikleri servisleri seçebilecek. Burada sanatçılara dinleyici bilgileri sunulacak. Buna ek olarak, SoundOn’un pazarlama ekibi de sanatçılara yardım edecek. SoundOn’a yüklenen eserler, TikTok’ta da tanıtılacak. Sanatçılar eserlerinin tüm haklarına sahip olmayı sürdürecek.

TikTok SoundOn platformunu ilk olarak ABD, Brezilya, Endonezya ve İngiltere’de kullanıma açtı.

İLGİLİ HABERLER