Eğlence

TikTok kullanıcıları artık video önerilerini sıfırlayabiliyor

tiktok algoritma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

TikTok Sizin İçin sekmesindeki önerilerin sıfırlanması özelliğini test ettiğini geçtiğimiz ay duyurmuştu. Söz konusu “yenileme” seçeneği tüm TikTok kullanıcılarına sunuluyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar kendilerine hitap etmediğini düşündükleri video önerilerinden kurtulabilecek.

Bu özellik aktif hâle getirildiğinde Sizin İçin sekmesi sanki TikTok hesabı yeni açılmış gibi görünecek. TikTok’un algoritması kullanıcıların platformdaki yeni etkileşimlerini baz alarak içerikleri öne çıkarmaya başlayacak.

“Sıfırlama” olarak da tabir edilebilecek özellik için TikTok’un Ayarlar ve Gizlilik menüsüne gitmek gerekiyor. Ardından içerik tercihlerine kadar ilerleniyor. Burada “Sizin İçin sekmesini yenileyin” seçeneği yer alıyor. Yeni özelliğin ayarları veya takip listesini değiştirmediğinin altını çizmekte fayda var.

TikTok Sizin İçin sekmesinde başka değişiklikler de yapıyor

“Yenileme” özelliğine ek olarak, TikTok, zararlı olabilecek tekrar eden içerik kalıplarını azaltma çabalarını da güncelledi. Bunu bir süredir yapan şirket; politikalarını tam olarak ihlal etmeyen, ancak izleme deneyiminizi etkileyebilecek videolara sınırlar uyguluyor. Söz konusu videolar arasında aşırı diyet ve egzersiz barındıran içerikler yer alıyor. Artık sürekli şekilde “zararlı” kabul edilen videoların izlendiğinin tespit edilmesi durumunda gösterilen öneriler değiştirilecek.

TikTok Sizin İçin sekmesine getirdiği yenilikle algoritmasını geliştirme taahhüdü doğrultusunda bir adım daha atmış oluyor. Algoritma, TikTok hakkındaki pek çok tartışmanın da konuları arasında yer alıyor. Platformu eleştiren pek çok kişi, algoritmayı “manipülatif” olarak tanımlıyor.

İLGİLİ HABERLER