Teknoloji

TikTok “sınırdaki” içerikleri tespitte iyileşiyor

avrupa komisyonu tiktok

TikTok birkaç aydır belli içerikleri yaş sınırlaması çerçevesinde sunmak ve böylelikle daha genç kullanıcılarının güvenliğini artırmak için çalışıyordu. Şirket 2022’de İçerik Seviyeleri adını taşıyan bir derecelendirme sistemini duyurmuş ve “yetişkin” içeriklerinin daha iyi şekilde tespit edilebileceğini belirtmişti.

Bu çalışmalarını sürdüren şirket, yeni bir açıklama daha yaptı. Platformun resmi blogunda yayınlanan yazıda, “sınırdaki müstehcen (içerik) modeli” adını taşıyan ve müstehcen içeriklerin tespitinde kullanılan sistemin güncellendiği belirtildi. “Sınırdaki” içerikleri daha iyi tespit edeceği söylenen yeni model, kurallara aykırı olmayan ancak genç kullanıcılara uymayan içerikleri saptayacak.

İçerik önerilerinde bu tarz bir filtreleme yapan tek platform TikTok değil. Instagram’da uzun süredir önerilerinden bu tarz “sınırdaki” içerikleri ayıklamak için çalışmalar yürütüyor. Ancak çıplaklık içermeyen “yetişkin” içeriklerinin otomatik sistemler tarafından tespiti çok kolay olmayabiliyor.

TikTok içerik yapımcılarına da yeni imkanlar sunuyor

Yeni sistemin doğruluk oranı konusunda henüz net bir bilgi verilmiş değil. Ancak son 30 günde genç hesaplarının 1 milyondan fazla müstehcen videoyu izlemesinin engellendiği belirtildi.

TikTok içerik yapımcılarına videolarının izlenebilirliğini yetişkin kullanıcılarla sınırlama imkanını sunuyor. Daha önce bu imkan sadece canlı yayın videolarında mevcuttu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER