Teknoloji

TikTok’un sahibi ByteDance’de büyük değişiklik

abd bytedance tiktok

TikTok’un sahibi olan ByteDance’in organizasyon yapısında kapsamlı bir değişikliğe gidiliyor. Reuters’in haberine göre, yeni dönemde şirket altı farklı iş birimine ayrılacak. ByteDance’in finans şefi Shou Zi Chew de aralık ayında görevini bırakacak ve diğer görevi olan TikTok CEO’luğuna odaklanacak.

Şirketin altı birimi arasında TikTok’un yanı sıra TikTok’un Çin operasyonu olan Douyin, video oyun yayın stüdyosu Nuverse, kurumsal iş birliği aracı Lark, iş hizmetleri birimi BytePlus ve eğitim uygulaması Dali Education bulunuyor.

ByteDance’in kurucularından da biri olan eski CEO’su Zhang Yiming, geçtiğimiz mayıs ayında görevi bırakmıştı. Yeni yapılanmayla iş birimi çatısı altında bir araya gelecek ekiplerin birlikte daha iyi bir iç yapı ve çalışma ortamı oluşturması amaçlanıyor.

ByteDance’in piyasa değeri hâlihazırda 300 milyar dolar olarak gösteriliyor. Şirketin kısa vadede halka arz olması beklenmiyor. ByteDance’in en önemli markası olan TikTok ise dünya genelinde 1 milyardan fazla aylık kullanıcıya sahip.

İLGİLİ HABERLER