Teknoloji

TikTok’un sahibinin yeni hedefi akıllı telefon pazarı

abd tiktok pulse tiktok youtube

ByteDance denince pek çok kişinin aklına ilk olarak son zamanların en popüler uygulamalarından biri olan TikTok geliyor. Yeni ufuklara açılma konusunda istekli olan Çinli şirket, akıllı telefon pazarına girmeye de hazırlanıyor. ByteDance, bu konudaki planları hakkında ilk kez bilgi verdi.

Şirketten yapılan açıklamada, akıllı telefonun Çinli üretici Smartisan tarafından başlatılan projenin devamı olduğu belirtildi. Telefona dair detaylar şu an için sınırlı olsa da, Smartisan’ın bazı patentlerinin ByteDance’in elinde olduğu biliniyor. Buna ek olarak, bazı Smartisan çalışanları da kariyerlerine ByteDance’te devam ediyor.

Caijing’de yayınlanan habere göre, projenin başında da eski bir Smartisan yöneticisi olan Wu Dezhou bulunuyor. ByteDance’in akıllı telefon üstünde çalışmaya yedi ay önce başladığı söyleniyor.

TikTok ByteDance için sadece bir basamak

Akıllı telefonun Çin dışında satışa sunulma ihtimali oldukça düşük görünüyor. Smartisan’ın Çin’de bile oldukça niş bir marka olduğunu unutmamak gerekiyor. Ancak bu proje, ByteDance’in iddialı hedeflerini göstermesi açısından önem taşıyor.

ByteDance, TikTok ile özdeşleşse de; şirket gelecek projeleriyle çok daha fazla büyümeyi hedefliyor. Sohbet uygulaması geliştirmeyi, çevrimiçi müzik platformu kurmayı planlayan ByteDance, Baidu ve Tencent gibi diğer Çinli teknoloji devleriyle rekabet edebilmeyi hedefliyor. Akıllı telefon pazarı da bu hedeflere ulaşma konusunda ByteDance’e ciddi bir katkı sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER