Teknoloji

TikTok Rusya’da yeni video yüklemelerini ve canlı yayınları engelliyor

abd tiktok pulse tiktok youtube

TikTok, uygulamasını Rusya’da kullananlar için yeni video yüklemelerini ve canlı yayınları askıya alıyor. Değişikliğin nedeni olarak ülkenin yeni kabul edilen “yalana haber” yasasını işaret ediyor.

TikTok, Twitter hesabında “Rusya’nın yeni ‘yalan haber’ yasası ışığında, bu yasanın güvenlik etkilerini incelerken video hizmetimize canlı akışı ve yeni içeriği askıya almaktan başka seçeneğimiz yok.” diye yazdı. “Uygulama içi mesajlaşma hizmetimiz etkilenmeyecek.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen hafta yalan haber yasasını imzaladı. Bu yasa Rus ordusu hakkında “yanlış bilgi” yayanları veya Rusya’ya karşı yaptırım çağrısında bulunanları para cezasıyla veya 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırıyor. Rusya, Ukrayna’yı işgal etmeye devam ederken, sosyal platformlara ve yabancı medyaya erişimi kısıtlamaya veya tamamen engellemeye başladı. Ülkede Facebook’a erişim bloke edilirken, Twitter’a erişim kısıtlandı. BBC haber sitelerine erişim de engellenmiş durumda bulunuyor.

Geçen hafta, Rusya’nın iletişim ajansı Roskomnadzor, devlet destekli içerikleri platformundan kaldırması için TikTok’a çağrı yaptı. Daha sonra TikTok, devlet kontrolündeki bazı içeriklere etiket eklemeyi planladığını duyurdu. Facebook, YouTube ve diğer birçok platformdan gelen hamleler doğrultusunda kullanıcıların Rus devlet medyasına erişmesi zorlaşıyor.

TikTok, “Hizmetlerimizi en büyük önceliğimiz olan güvenlikle tam olarak ne zaman sürdürebileceğimizi belirlemek için Rusya’daki gelişen koşulları değerlendirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER