Manşetler

TikTok YouTube’unkine benzer gelir ortaklığı modelini kullanıma sunuyor

abd tiktok pulse tiktok youtube
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

TikTok, içerik oluşturucuların para kazanmaları için TikTok Pulse adlı yeni bir yöntem sunmaya hazırlanıyor. Şirket, en iyi içerik oluşturucularla birlikte, onların videolarında reklam gösterimi yapıldığında belirli oranda gelir elde etmelerine imkan sağlayacak bir gelir paylaşım programı başlatacak. Program, YouTube’un içerik oluşturucularla oluşturduğu gelir paylaşım programına benziyor. Bu, içerik oluşturucuların para kazanması için henüz dikkate değer bir yol sunmayan platformun ciddi miktarlarda gelir sağlamasına imkan tanıyabilir.

TikTok Pulse adlı yeni program, şirketin konuyla ilgili blog yazısında belirttiğine göre, TikTok’taki videoların yüzde 4’ünün başında videoların gösterilmesini kapsıyor. En az 100 bin takipçisi olan içerik oluşturucuları ve yayıncılar, videoları programa dahil edildiğinde gelir paylaşımından yararlanacaklar.

TikTok’un Kuzey Amerika küresel iş çözümlerinden sorumlu Genel Müdürü Sandie Hawkins, The Verge sitesine yaptığı açıklamada, TikTok’un Pulse’dan elde edilen reklam gelirinin yüzde 50’sini onaylı içerik oluşturucularla paylaşacağını söyledi. Bu, YouTube’un içerik oluşturuculara sunduğu orana yakın, YouTube’un yüzde 55’lik bir pay sunduğu söyleniyor. Hawkins, TikTok Pulse’ın ABD’de haziran ayında kullanıma sunulacağını ve bu sonbaharda daha fazla ülkeye geleceğini dile getirdi.

Şimdiye kadar, TikTok’un içerik oluşturuculara para kazandırmasının ana yolu, belirli kullanıcılara videolarının popülaritesine göre ödeme yapan “İçerik Oluşturucu Fonu”ydu. Ancak içerik oluşturucular, bu programdan elde edilen ödemelerin küçük ve tutarsız olabileceğini söylüyordu. Yani TikTok, içerik oluşturuculara YouTube’un reklam programının bazı video yapımcıları için sunduğu şekilde sürdürülebilir bir gelir akışı sunmuyordu. Pulse ile birlikte bu durum değişecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER