Teknoloji

TikTok popüler kullanıcılarına maddi destek sağlayacak

abd tiktok pulse tiktok youtube
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sosyal medya, eski şartlar altında tanınması pek kolay olmayacak pek çok kişiyi şöhrete kavuşturdu. Ancak bu kişilerin şöhretlerinin karşılığını nasıl alacakları konusu ilk günden bu yana tartışılmaya devam ediyor. Son zamanların yükselen sosyal medya platformu TikTok da bu tartışmaların yapıldığı mecralar arasında bulunuyor.

Popüler kullanıcılarını başka platformlara kaptırmak istemeyen şirket, bunun için “Creator Fund” adını verdiği bir fon oluşturdu. 200 milyon dolarlık bu fon, TikTok’taki paylaşımlarıyla yaşamını sürdürmek isteyen popüler kullanıcılara destek sağlayacak.

TikTok’tan verilen bilgiye göre, fondan yararlanmak isteyen kullanıcıların 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Gerekli takipçi sayısı konusunda net bir bilgi verilmezken, kullanıcıların düzenli şekilde paylaşım yapması da TikTok’un kriterleri arasında bulunuyor.

Fon için kayıt toplama dönemi ağustos ayında başlayacak. 200 milyon doları önümüzdeki yıl boyunca dağıtmayı planlayan şirket, bu süreçte fonun miktarını da artırmayı hedefliyor.

TikTok için popüler kullanıcılarını destekleyecek uygun bir strateji bulmak, uzun vadede ayakta kalmak adına büyük önem taşıyor. “Yıldız” kullanıcılara ödeme yapmanın dışında platformun bu grup adına kârlılığını koruması da gerekiyor. Dolayısıyla TikTok’un bir yandan ödeme yaparken diğer taraftan da uzun vadeli başka stratejiler geliştirmesinin faydalı olacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER