Teknoloji

TikTok paylaşımlarına GIF eklemek kolaylaşacak

tiktok gif

TikTok kullanıcıları yakında videolarını dikkat çekici hâle getirmek için daha fazla seçeneğe sahip olacak. Önümüzdeki dönemde erişime açılacak “TikTok Kütüphanesi” isimli GIF katalogundan videolara dizi veya film sahneleri ya da farklı popüler kültür unsurları eklenebilecek.

Kullanıcılar hâlihazırda Giphy’nin katalogundaki GIF animasyonlarını TikTok’taki videolarına yerleştirebiliyor. Ancak kütüphaneyle bu süreç daha kolay olacak. Kullanıcıların şimdiye kadar çıkartmalar veya yeşil ekran efektini kullanması gerekiyordu.

Yeni kütüphanede Giphy’nin sesli GIF’lerini bulmak da mümkün olacak. Popüler sosyal medya platformunun yeni katalogunda reaksiyon klipleri, popüler sözler, ünlü simalar ve ikonik anlar da kullanıcıları bekliyor.

Kütüphane için testler bazı ülkelerde Android uygulamasında başlamış durumda. iOS cihaz sahiplerinin ise gelecek haftayı beklemesi gerekiyor. Testin kapsamının önümüzdeki haftalarda genişletilmesi planlanıyor.

TikTok kullanıcıları Kütüphane’ye kenar çubuğu üzerinden erişebilecek. Kullanıcılar videolarına ekleyecekleri GIF animasyonuna karar verdiklerinde animasyonun süresini de diledikleri şekilde kısaltabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER