Eğlence

TikTok beklenen oyun duyurusunu önümüzdeki hafta yapacak

abd bytedance tiktok

TikTok oyun konusuna şimdiye kadar fazla eğilmemişti. Ancak bu durum çok yakında değişecek gibi görünüyor. Gelen haberlere göre, şirket önümüzdeki hafta oyun pazarına yönelik büyük bir açılımı duyurmaya hazırlanıyor.

TikTok’ta Çinli kullanıcılar 2019’dan bu yana oyun oynayabiliyor. Ancak bu deneyimin “düşük profilli” tutulduğunu söylemek gerekiyor. 2021’de tüm dünyadaki kullanıcılarına bazı oyunlar sunan şirket, bunun için büyük bir duyuru yapmamıştı. TikTok’taki oyunlar öne çıkarılmadığı için bunları keşfetmek de pek kolay olmuyor.

TikTok’un oyun açılımı planladığına dair haberler geçtiğimiz mayıs ayında gündeme gelmişti. Şirketin Zynga ile olan iş birliğini HTML5 tabanlı oyunları da kapsayacak şekilde genişleteceği belirtilmişti. Bu oyunlar Vietnam’daki kullanıcılarla test edilmişti.

The Financial Times’ın haberine göre, TikTok oyun açılımıyla ilgili büyük duyuruyu önümüzdeki hafta yapmayı planlıyor. Haberde şu ifadeler yer alıyor: “TikTok oyun alanında önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bunun için kısa video platformuna özel bir sekme eklenecek. TikTok böylelikle ilk kez farklı bir eğlence formatında şansını ciddi anlamda deneyecek. Kullanıcılar uygulamanın ana sayfasındaki bir buton üzerinden oyunlara erişebilecek. Burada reklam gösterilen mobil oyunları bulmak mümkün olacak. Ayrıca kullanıcılar diledikleri takdirde belli bir ücret karşılığında ekstra içeriklere sahip olabilecek.”

TikTok’un bu dikkat çekici açılımla ilgili duyuruyu 2 Kasım’da yapması bekleniyor. Etkinliğin “Bunu Bana TikTok Oynattı” sloganıyla düzenleneceği belirtilirken; Electronic Arts, 2K, VNG Corporation, NetEase Games ve Homa gibi oyun şirketlerinin temsilcilerinin de etkinlikte boy göstereceği söyleniyor.

TikTok oyun etkinliği konusunda henüz resmi bir açıklama yapmış değil. Şirketten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, platformu zenginleştirmenin yeni yollarının arandığı ve sürekli olarak topluluğa değer katacak yeniliklerin test edildiği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER