Eğlence

TikTok’un raporu şirketin müzik endüstrisindeki etkisini gösteriyor

tiktok algoritma

TikTok tarafından hazırlanan Yıllık Müzik Raporu’nun güncel versiyonu, bu yıl platformda 430 şarkının 1 milyar video izleme sayısını geçtiğini gösteriyor. Bu gruptaki en popüler şarkılardan bazılarının kullanıldığı videoların izlenme sayısı 20 milyarı buldu.

TikTok’un yıllık özeti, bu şarkıların TikTok videoları dışındaki performansı konusunda da bilgi veriyor. Popüler TikTok şarkılarının 175’ten fazlası bu yıl içinde Billboard Hot 100 listesine girdi. Geçtiğimiz yıl bu sayı 90’dı.

TikTok bazı şarkıcıların yakaladığı büyük çıkıştan da kendisine pay çıkarıyor. Eski bir Verizon çalışanı olan Tai Verdes’in “A-O-K” isimli şarkısıyla Billboard Hot 100 listesine girmesi bu başarının en önemli örnekleri arasında yer alıyor. TikTok’la popüler hâle gelen bir diğer şarkıcı olan PinkPantheress de Spotify’da yüz milyonlarca dinleme sayısına ulaştı.

TikTok’taki diğer popüler şarkıcılarda ise pek fazla sürpriz yok. Megan Thee Stallion ve Doja Cat yine listenin ilk iki sırasında bulunuyor. Üçüncü sırada rap şarkıcısı Popp Hunna yer alıyor.

Platformun 2021’deki en popüler üç şarkısı ise Masked Wolf’ten “Astronaut in the Ocean”, Maneskin’den “Beggin” ve Popp Hunna’dan “Adderall (Corvette Corvette)” oldu. TikTok, açıkladığı sayılarla müzik endüstrisi için lokomotif platformlardan biri olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER