Teknoloji

ByteDance TikTok’u güçlendirmek için yatırımlarına devam ediyor

abd tiktok pulse tiktok youtube

Son zamanların en popüler platformlarından biri olan TikTok‘un sahibi ByteDance, müzik ve teknolojiyi birleştiren yatırımlarına devam ediyor. Şirketin yapay zekâ tabanlı müzik yazılımı geliştiren Jukedeck isimli girişimi satın aldığı söyleniyor. Jukedeck’in otomatik olarak müzik oluşturabilen bir araç geliştirdiği ve bu aracın kullanıcılara şarkı uzunluğu, temposu ve zirve noktası gibi kriterleri ayarlama imkânı verdiği belirtiliyor. Bu tarz bir aracın TikTok kullanıcıları için oldukça işlevsel olacağı söylenebilir.

TikTok’taki popüler videoların büyük bir kısmında lisanslı müzikler kullanılıyor. Yine de, bu durum, Jukedeck’in TikTok için uygun bir araç olduğu gerçeğini değiştirmiyor. TikTok’un kısa videolarının temelinde müzikle eş zamanlama bulunuyor. Bu nedenle özelleştirilmiş şarkıların kullanıcılara daha fazla kreatif kontrol sağlaması muhtemel görünüyor.

Jukedeck sayesinde TikTok, büyük lisans sorunlarından ve parasal problemlerden de kurtulabilir. Telifsiz müzik kullanımının azalması, TikTok’un plak şirketlerine ödemesi gereken paranın da azalacağı anlamına geliyor. Bu durum, videolarını TikTok dışında paylaşmak isteyen içerik sahiplerini de rahatlatacak bir faktör olarak tanımlanabilir. TikTok’ta telifsiz müziklerle hazırlanan videoların başka platformlarda paylaşılmasının önünde bir engel bulunmuyor.

Jukedeck’in ByteDance tarafından satın alınmış olabileceğini Music Ally sitesi ortaya çıkardı. Bu sitede yer alan habere göre; tüm Jukedeck çalışanları, CEOda dahil olmak üzere, LinkedIn’de işverenlerini ByteDance olarak değiştirdi. Jukedeck’in kapatılan internet sitesinde ise şöyle bir mesaj yer alıyor: “Şimdilik size daha fazlasını söyleyemiyoruz, ancak müzikal yapay zekâ ile yaratıcılığı desteklemeye devam etmek için sabırsızlanıyoruz.”

Jukedeck CEO’su, ByteDance’in yapay zekâ laboratuvarının direktörlüğünü üstlendi. TikTok dışında da müzikle ilgili planları olan ByteDance’in çevrimiçi müzik platformu kuracağı da söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER