Teknoloji

TikTok’tan alternatif müzik açılımı

tiktok

TikTok kullanıcıları yakında çektikleri videolara müzik eklerken daha geniş bir katalog içinden seçim yapabilecek. Katalogun yeni üyelerinin büyük kısmını ise alternatif ve “indie” olarak tanımlanabilecek şarkılar oluşturacak.

Bağımsız plak şirketlerinin dijital haklar ajansı Merlin ile anlaşmaya varan TikTok, böylelikle Epitaph ve Sub Pop gibi şirketlerden çıkan şarkıları da kullanıcılarına sunabilecek. TechCrunch’ın haberine göre; taraflar arasındaki anlaşma, TikTok’un çevrimiçi müzik platformu Rosso‘yu da kapsıyor.

Merlin daha önce de bu tarzda anlaşmalara imza atmıştı. Ajansın birlikte çalıştığı platformlar arasında Deezer, Spotify ve Instagram da bulunuyor. Merlin, yaptığı anlaşmalar sayesinde bağımsız plak şirketlerine ve sanatçılara hatırı sayılır bir kazanç sağlıyor.

Music Business Worldwide sitesinde yayınlanan bir haber, bu kazancın miktarı konusunda daha somut bir fikir edinmeyi sağlıyor. Merlin, 2019’un mart ayında biten mali yılında sanatçılara ve plak şirketlerine toplamda 845 milyon dolarlık bir ödeme gerçekleştirdi. Bu meblağ, çevrimiçi anlaşmaların bağımsız sanatçılar için önemini net biçimde gösteriyor.

Alternatif müzik anlaşması, TikTok kullanıcılarının önünde de farklı ufuklar açabilir. Artık platformda çekilen birbirinden ilginç videolarda daha önce bilinmeyen “alternatif” şarkılar duymak mümkün olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER