Eğlence

TikTok Spotify ve Apple Music’e rakip olabilir

tiktok topluluk rehberi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

TikTok neredeyse ilk günden bu yana müzisyenlerin keşfine veya adlarını duyurmalarına yardımcı oluyor. Platformun müzikle ilişkisi yakında daha kuvvetli hâle gelecek gibi görünüyor. TikTok’un çatı şirketi ByteDance, TikTok Music markasının haklarını ABD Marka ve Patent ofisinde tescil etti.

The Insider’ın haberine göre; TikTok’un çevrimiçi müzik servisi üzerinden müzik satın almak, dinlemek, paylaşmak ve indirmek mümkün olacak. Bu platform üzerinden sesli ve görüntülü canlı yayınların da yapılabileceği belirtiliyor.

Spotify ve Apple Music’e rakip olmaya hazırlanan TikTok’un çatı şirketi ByteDance, bu pazara yabancı değil. ByteDance’in hâlihazırda Brezilya, Endonezya ve Hindistan’da hizmet veren Resso isimli bir uygulaması mevcut.

ByteDance’in ABD’deki patent başvurusunda yer verdiği çalma listesi oluşturma, şarkı paylaşımı ve topluluk etkileşimi gibi bazı özellikler Resso’da da mevcut. TikTok Brezilya’da bir şarkının tamamını dinlemek isteyenleri Resso’ya yönlendirdi.

TikTok Music için ilk marka başvurusunun ABD’den önce Avustralya’da yapıldığı belirtildi. Bu servisin Resso ile ne kadar bağlantılı olacağı belirsizliğini koruyor. Patent başvurusunda canlı yayınların eğlence, spor, moda ve güncel etkinlikler hakkında olabileceği ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER