Teknoloji

TikTok’tan koronavirüs ile mücadele için büyük destek paketi

abd tiktok pulse tiktok youtube

TikTok, koronavirüs ile mücadele edenlere destek olmak için bir dizi yardım fonu ve girişimi duyurdu. Popüler sosyal ağ, böylelikle hem doğrudan salgına karşı mücadele edenlere hem de salgının dolaylı yoldan etkilediklerine yardımcı olacak. TikTok, bu doğrultuda toplamda 375 milyon dolarlık bir kaynak ayırdı. Bunun 250 milyon dolarlık kısmı çeşitli fonlara bağışlanacak. 100 milyon dolarlık kısmı reklam kredisi olarak sunulacak. 25 milyon dolarlık kısmı ise kamu sağlığı bilgilendirmelerine ayrılacak reklam alanları için kullanılacak.

250 milyon dolarlık bağış, farklı fonlar arasında paylaştırılacak. Sağlık Kahramanlarına Destek Fonu’na verilecek 150 milyon dolar ile sağlık emekçilerine hem maddi destek hem de ekipman desteği sağlanacak. Toplum Destek Fonu’na verilecek 40 milyon dolar ise krizden sert etkilenen gruplara yardım için kullanılacak. TikTok, bu fona yapılan bağışları da 10 milyon dolara kadar ikiye katlayacak. Yani bir kişi 5 dolar bağışladıysa, TikTok da o kişi için bu bağışın üzerine 5 dolar daha ekleyecek. Son olarak, uzaktan eğitim girişimlerine de 50 milyon dolar bağışlanacak.

TikTok; doğrudan bağışlara ek olarak sivil toplum kuruluşlarına, resmi sağlık kuruluşlarına ve devlet kuruluşlarına 25 milyon dolar değerinde bir reklam alanı sağlayacak. Böylelikle koronavirüs salgınıyla ilgili duyurular ve bilgiler daha aktif biçimde insanlara aktarılabilecek.

TikTok uzun süre boyunca koronavirüsle ilgili komplo teorilerinin platformunda yayılmasına göz yumduğu gerekçesiyle eleştirilmişti. Komplo teorisi videoları, TikTok’un geçtiğimiz ocak ayında hizmet koşullarında yaptığı değişikliğe rağmen platformdan kaldırılmamıştı. Sosyal ağ, yaptığı değişiklikle insanlara zarar verebilecek yanlış bilgilerin bastırılmasını amaçlamıştı.

TikTok koronavirüs salgınından etkilenen küçük işletmelere de destek olacak

Paketin son parçası olan 100 milyon dolarlık reklam kredisi ise salgının etkileriyle mücadele eden küçük ve orta ölçekli işletmelere destek olmak amacıyla dağıtılacak. TikTok’tan yapılan açıklamada, bu programın önümüzdeki dönemde dünya genelinde faaliyete geçeceği; ancak dağıtımın yetkili makamların operasyonların yeniden başlatılmasına onay vermesinin ardından gerçekleştirileceği belirtildi.

TikTok, koronavirüs salgını ve salgının diğer etkileriyle mücadeleye destek için bu tarz bir paket açıklayan tek teknoloji şirketi değil. Google, Apple, Facebook ve Twitter gibi şirketler de salgın ve etkileriyle mücadele için farklı yardımlar yapıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER