Teknoloji

TikTok Jump ile mini uygulama entegrasyonlarına izin verecek

tiktok jump

TikTok’taki içerik yaratıcılarının en azından belli türler için paylaşımlarına “link bio’da” ifadesini eklemesine gerek kalmayabilir. TikTok, içerik oluşturucularının üçüncü taraf entegrasyonlar aracılığıyla videolarına interaktif bir boyut eklemesini mümkün kılan Jump isimli aracını duyurdu.

Örneğin, bir yemek videosunda malzeme listesi için kullanıcılar tarif paylaşım uygulaması Whisk’e yönlendirilebilecek. Paylaşımlara Quizlet aracılığıyla küçük sınavlar veya Breathwrk isimli uygulamayla nefes egzersizleri eklenebilecek.

Özelliğin beta testlerine daha önce başlayan TikTok, tüm kullanıcıların Jump’la etkileşime geçebileceğini belirtti. Ancak sadece seçilmiş bir içerik oluşturucu grubu söz konusu etkileşimleri paylaşımlarına ekleyebilecek.

Jump için TikTok’la birlikte çalışacak platformlar arasında Wikipedia, StatMuse ve Tabelog da yer alıyor. BuzzFeed, Jumprope, IRL ve WATCHA da önümüzdeki haftalarda listeye eklenecek.

TikTok’un ürün şefi Sean Kim, Jump’la ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “TikTok artık hem eğlence hem de öğrenme adresi hâline gelmiş durumda. TikTok Jump ile topluluğumuzun keşif yolculuğundaki son adımı atmasını kolaylaştırıyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER