Teknoloji

TikTok intihar videosunun yayılmasını engellemeye çalışıyor

tiktok algoritma

TikTok, geçtiğimiz pazar gününden bu yana bir adamın silahla intihar girişiminde bulunurken görüldüğü videonun yayılmasını engellemeye çalışıyor. Klip, masasında oturan bir beyaz sakallı adam görüntüsüyle başlıyor.

Bu masum başlangıcıyla şüphe çekmeyen video, TikTok’un Sizin İçin bölümünde gösterildiği için çok sayıda insan tarafından keşfedildi. TikTok’un videonun yayılmasını engelleme çabaları ise silinen videonun başka kullanıcılar tarafından tekrar tekrar yüklenmesi nedeniyle boşa gidiyor.

TikTok’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Sistemlerimiz intiharı öven, yüceleştiren ve intihara teşvik eden bu tarz içerikleri otomatik olarak tespit ediyor ve işaretliyor. Bu içerikleri tekrar tekrar yükleyen hesapları cezalandırıyoruz ve başkaları bu içeriklerin paylaşımı konusunda uyaran, durumu bize bildiren kullanıcılarımıza da teşekkür ediyoruz.”

Yaşanan olay, TikTok’un algoritmasındaki bariz bir zayıflığı da gözler önüne seriyor. Neredeyse tüm sosyal ağlar platform moderasyonu konusunda sıkıntı yaşıyor. Ancak TikTok’un öneri motoru bu tarz içeriklerin yayılmasının engellenmesini iyiden iyiye zorlaştırıyor.

TikTok kullanıcıları içerik uyarıları paylaşarak bu videoların daha fazla kişi tarafından izlenmesini engellemeye çalışıyor. İlk olarak Facebook Live’da canlı olarak yayınlanan videonun Twitter ve Instagram’da da paylaşılmaya başladığını belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER