Teknoloji

TikTok Instagram etkileri taşıyan yeni tasarımı test ediyor

abd tiktok pulse tiktok youtube

TikTok, kullanıcı profili sayfaları için Instagram etkileri taşıyan yeni bir tasarımı test ediyor. Bu yeni tasarımda kullanıcıların avatarları ve takip sayıları biraz daha sola yaklaştırılıyor. Kullanıcıların kendilerini anlattıkları “bio” bölümü ise biraz daha merkeze alınıyor.

TikTok’un Instagram etkili yeni tasarımını gözler önüne seren ilk isim New York Times muhabiri Taylor Lorenz oldu. TikTok’tan daha sonra The Verge sitesine gönderilen açıklamada da yeni bir tasarımın test edildiği doğrulandı.

TikTok’un açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “TikTok’un kullanıcı deneyimini sürekli olarak geliştirmenin yollarını arıyoruz. Hâlihazırda kullanıcılara profillerini daha fazla kişiselleştirmelerini ve profillerinde daha fazla aksiyon almalarını sağlayabilecek yeni tasarımları test ediyoruz.

https://twitter.com/TaylorLorenz/status/1224393504278880258

TikTok’un Instagram’ın tasarımından esinlenmesine şaşırmamak gerekiyor. Sosyal ağlar arasında bu tarz etkileşimler artık iyiden iyiye doğal hâli gelmiş durumda. Instagram’ın Snapchat’in popüler hikaye özelliğini alıp kendi kullanıcılarına sunması da bu yaklaşımın en tipik örnekleri arasında bulunuyor.

TikTok’un mobil platformlardaki toplam indirme sayısı kasım ayı itibarıyla 1.5 milyara ulaşmış durumda. 2019’un oyun dışındaki kategorilerde en çok indirilen üçüncü uygulaması olan TikTok, dördüncü ve beşinci sıradaki Facebook ve Instagram’ı geride bırakmayı başarmıştı.

Instagram da TikTok rüzgarından etkilendi

Son derece hızlı büyüyen TikTok, doğal olarak Facebook’un da radarına girdi. Facebook’un sahibi olduğu Instagram, hâlihazırda Brezilya’da Reels isimli bir uygulamayı test ediyor. Söz konusu uygulama; hız ayarlama, başka videolardan ses alma gibi kullanışlı TikTok özelliklerini kopyalıyor ve kullanıcılarına yine TikTok’taki gibi kısa videolar oluşturma imkânını veriyor.

Eğer TikTok Instagram etkisi taşıyan tasarımını tüm kullanıcılarına sunarsa, pek çok kişinin dile getirdiği “Tüm sosyal ağlar birbirine benziyor” hissi biraz daha kuvvetlenebilir. Instagram’ın da TikTok’un popüler özelliklerini kopyalaması durumunda bu durum daha yoğun şekilde hissedilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER