Teknoloji

Trump’ın TikTok yasağına mahkeme freni

tiktok universal

ABD Başkanı Donald Trump’ın TikTok için aldığı yasak kararının uygulanması mahkemeye takıldı. Mahkeme, TikTok’un ABD’de mobil cihazlara indirilmesini engellemeye yönelik kararını geçici olarak durdurdu. Bu da TikTok’un ABD’de iOS ve Android cihazlara indirilmeye devam edebileceği anlamına geliyor.

Bu süreçte mahkeme, yasak kararının meşruluğunu değerlendirecek. TikTok’un Beyaz Saray’ın iddia ettiği gibi bir ulusal güvenlik tehdidi oluşturup oluşturmadığı mercek altına alınacak.

Yasağın yürürlüğe girmesinden hemen önce ABD Bölge Hakimi Carl Nichols, TikTok’un sahibi ByteDance’ten gelen başvuru doğrultusunda yasağın uygulanmasını durdurmuştu. Mahkeme, TikTok’un 12 Kasım’dan itibaren ABD’de tamamen kullanılamaz hâle gelmesine neden olacak ekstra kısıtlamaların askıya alınmasını ise kabul etmedi.

ABD Ticaret Bakanlığı’ndan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Hükümetimiz tedbir kararına uyacak ve bunun için gerekli adımlar hemen atılacak. Ancak başkanlık kararı ve bakanın uygulama çalışmaları da güçlü bir şekilde savunulmaya devam edilecek.”

TikTok ise konuyla ilgili açıklamasında hükümetle diyalogu sürdüreceğinin altını çizdi. Açıklamada Trump’ın TikTok’un Oracle ve Walmart ile yaptığı anlaşmayı prensip olarak onayladığı da hatırlatıldı. Şirket, müşterileri ve çalışanları için haklarını savunmayı sürdüreceğinin de altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER