Teknoloji

TikTok hız kesmeden büyümeye devam ediyor

abd tiktok pulse tiktok youtube
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

TikTok, 2019’un en önemli sosyal medya platformlarından biri olmayı uzun süre önce garantilemişti. Platform için en şatafatlı günlerin sona ermiş olabileceğine dair bazı analizler yayınlansa da, yeni veriler işlerin hâlâ yolunda gittiğini gösteriyor.

Analiz şirketi SensorTower’ın verilerine göre, TikTok’un mobil uygulamalarının toplam indirme sayısı 1.5 milyarı geçti. Bu performans, TikTok’a oyun dışı uygulamalar kategorisinde de 2019’un en çok indirilen üçüncü uygulaması olma unvanını getirdi.

Çin merkezli sosyal medya platformu, Facebook ve Instagram’ı geride bırakmayı başarsa da; yine Facebook’a ait olan WhatsApp ve Facebook Messenger’ı henüz alt edebilmiş değil.

TikTok’un sadece üç yıl önce kurulmuş olması, gelinen noktayı daha etkileyici kılıyor. SensorTower’ın verilerinde, TikTok’un sadece 2019’un üçüncü çeyreğinde iOS ve Android’de toplamda 176.5 milyon indirme sayısına ulaştığını gösteriyor. Bu sayıya, TikTok’un çok popüler olduğu Çin’de üçüncü taraf mağazalar üzerinden yapılan indirme işlemlerinin dahil olmadığını belirtmekte de fayda var.

TikTok içinde yapılan harcamalar da artıyor

TikTok’un mobil uygulamaları, geçtiğimiz şubat ayında 1 milyar indirme sayısına ulaşmıştı. Bu sayı, yaklaşık 7 aylık sürenin sonunda 1.5 milyara ulaştı. 2019’da ülke bazında yapılan indirmelere bakıldığında zirveyi Hindistan’ın aldığı görülüyor. Ülkede TikTok’un iOS ve Android uygulamalarının 466.8 milyon indirme sayısına ulaşması dikkat çekiyor. Hindistan’ı 173.2 milyon indirmeyle TikTok’un ana vatanı Çin izliyor. ABD de 123.8 milyon indirmeyle listede üçüncü sırada bulunuyor.

Uygulama içi harcamanın artması da TikTok açısından sevindirici bir nokta olarak öne çıkıyor. 2019’da TikTok’ta yapılan toplam uygulama içi harcama miktarı 115.3 milyon doları bulmuş durumda. Bu harcamanın büyük kısmını ise yine TikTok’un ana vatanı Çin’in yaptığı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER