Teknoloji

TikTok için Çin’de süre sınırlaması kararı

tiktok
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Popüler kısa video uygulaması TikTok, ana vatanı Çin’de Douyin adıyla faaliyet gösteriyor. TikTok’un çatı şirketi ByteDance, 14 yaşından küçüklerin Douyin kullanımının günde 40 dakikayla sınırlandırılacağını açıkladı.

Bu sınırlamanın temelinde Çin hükümetinin gençlerin video oyunlara erişimiyle ilgili olarak hayata geçirdiği yeni kısıtlamalar yer alıyor. Buna göre, 14 yaşından küçük çocuklar Douyin’e 06:00-22:00 saatleri arasında erişebilecek. Uygulama bu aralık dışında kullanılamayacak.

Kurallar, gerçek isimleriyle platformda boy gösteren 14 yaş altı çocuklar için geçerli olacak. Şirket de ebeveynlerden çocuklarına gerçek isimlerini doğrulamalarına yardım etmeleri veya uygulama tarafından sorulduğunda gençlik modunu çalıştırmalarını istiyor.

Çin hükümeti bir süredir zararlı olduğu gerekçesiyle çocukların internette geçirdiği zamanı azaltmaya çalışıyor. Geçtiğimiz ay Ulusal Basın ve Yayın İdaresi tarafından duyurulan yeni kurallar 18 yaş altındaki Çin vatandaşlarının çevrimiçi oyun oynamasını cuma günleri, hafta sonları ve tatil günlerinde saat 20:00 ile 21:00 arasıyla sınırlamıştı. Yetkililer oyun şirketlerinden ve Douyin gibi platformlardan gerçek isim doğrulaması ve telefon numarası toplama gibi işlemleri yapmalarını istemişti.

ByteDance tarafından yapılan açıklamada, gençlik modu aktifken TikTok yani Douyin kullanıcılarına gösterilen içerikler arasında eğitici materyallerin de bulunacağı belirtildi. Bunlar arasında popüler bilim deneyleri, müze ve galerilerdeki sergiler, güzel manzaralar ve tarihi bilgilere dair açıklamalar yer alacak.

İLGİLİ HABERLER