Teknoloji

ABD’den TikTok’un satışı için bir uzatma daha

tiktok universal

Trump yönetimi, TikTok’un ABD operasyonunun satışı için ByteDance’e verdiği süreyi bir kez daha uzattı. Reuters’ın haberine göre; ABD Yabancı Yatırım Komitesi (CFIUS), Çin merkezli ByteDance’e TikTok için verdiği süreyi 4 Aralık tarihine kadar uzattı. CFIUS bu kararın daha önce sunulan başvurunun değerlendirilmesi nedeniyle alındığını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz ağustos ayında TikTok’un ve çatı şirketi ByteDance’in ABD’nin ulusal güvenliği için tehdit niteliği taşıdığını dile getirmiş ve TikTok’un ABD operasyonunun satışı için bir başkanlık kararnamesi çıkarmıştı. Trump’ın başkanlık kararı, ByteDance’in ABD’deki tüm operasyonlarını durdurabilecek bir kapsama sahip.

Eylül ayında ise ABD Ticaret Bakanlığı, TikTok’un ülkedeki uygulama mağazalarından indirilmesine yönelik bir karar çıkarmıştı. TikTok’un ABD operasyonu için Walmart ve Oracle ile yaptığı anlaşma ise Trump tarafından “konsept olarak” onaylanmıştı.

Söz konusu anlaşma için henüz nihai bir onay gelmiş değil. Ancak TikTok’tan bir süre önce yapılan açıklamada, bir süredir Trump yönetiminden muhattap bulunamadığı belirtilmişti. Bu açıklamanın hemen ardından TikTok’a satış için verilen süre 27 Kasım’a kadar uzatılmıştı.

TikTok ile ilgili olarak ABD Ticaret Bakanlığı’nın yaptırım uygulamasının önünde başka bir engel daha bulunuyor. ABD’nin Pensilvanya eyaletinde bulunan bir mahkeme, ABD Ticaret Bakanlığı’nın TikTok’a yönelik yasaklama kararını ihtiyati tedbir altına almıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER