Teknoloji

TikTok için ABD’nin verdiği ek süre doldu

tiktok algoritma

ABD’de Trump yönetimi ve TikTok arasındaki mücadele yaz aylarından bu yana devam ediyor. TikTok için ABD’nin verdiği ek süre doldu ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Yatırım Komitesi, son olarak ByteDance’e TikTok’un ABD’deki operasyonlarını elden çıkarması için 4 Aralık tarihine kadar ek süre vermişti.

Bu süre dün itibarıyla sona erse de, komiteden henüz bundan sonra olacaklarla ilgili bir açıklama gelmedi. Taraflar arasında uzlaşma olup olmadığı henüz bilinmese de; Bloomberg ve Reuters, ByteDance ile Amerikan hükümeti arasındaki görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Taraflardan konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Ancak kaynaklar süreç için yeni bir nihai tarih belirlenmeyeceğini ifade etti. Yani TikTok’un ABD’deki operasyonu bir süre daha kesintiye uğramayacak gibi görünüyor.

ByteDance, TikTok’un ABD’deki operasyonu için Oracle ve Walmart ile iş birliğine gitmiş ve TikTok Global isimli yeni bir şirket kurmuştu. Bu anlaşma ABD Başkanı Donald Trump tarafından “prensip olarak” onaylanmıştı. Ancak daha sonrasında ABD’de seçim sürecinin başlamasıyla TikTok gündemde arka plana düşmüştü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER