Teknoloji

TikTok içerik üreticisi fonu dönemi son buluyor

tiktok yapay zeka

Yaratıcılık ve içerik üretiminin ön plana çıktığı dijital dünyada, TikTok’un içerik üreticilerine yönelik uyguladığı para kazandırma politikaları yeni bir dönemece giriyor. 2020 yılında hayata geçirilen ve platformda viral içerikler oluşturan kullanıcıları desteklemek amacıyla 1 milyar dolarlık bir fon ayrılan TikTok İçerik Üreticisi Fonu, 16 Aralık 2023 itibarıyla sona erecek. Bu bilgi, şirket tarafından pazartesi günü kullanıcılara duyuruldu.

İngiltere, Almanya ve Fransa’daki içerik üreticileri, bu tarihten itibaren orijinal fondan gelir elde edemeyecekler. Ancak İtalya ve İspanya’daki TikTok kullanıcıları bu değişiklikten etkilenmeyecek.

İçerik üreticileri için yeni bir başlangıç: Yaratıcılık Programı

Şirket sözcüsü Maria Jung’a göre, TikTok kullanıcıları için yeni bir gelir kapısı açılıyor. Orijinal fonun yerini alacak Yaratıcılık Programı, içerik üreticilerine daha uzun videolar hazırlama şartıyla, orijinal fondan 20 kat daha fazla kazanç vaat ediyor. TikTok, yeni sistemi şubat ayında tanıttı ve bu sistem, popüler içerik üreticilerine daha yüksek ödemeler yapılacağını iddia ediyor. Farklı olarak, ödemeler izlenme sayıları ve diğer etkileşim metriklerine dayandırılacak ve sabit bir ödeme havuzundan bahsedilmeyecek.

TikTok’ta para kazanmak her zaman YouTube veya Twitch gibi diğer platformlara kıyasla daha belirsiz oldu. Özellikle YouTube, TikTok’un rakibi Shorts üzerinden reklam geliri paylaşımı sunarak düşük ödemeler konusunda bir hamle yaptı. TikTok’un orijinal fonunun sona eriyor olması şaşırtıcı değil; program zaten üç yıllık bir taahhüt ve dağıtılacak belirli bir miktarla sınırlıydı. Fonun parçası olan ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa’daki yaratıcılar, Yaratıcılık Programına geçiş yapabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER