Teknoloji

TikTok hız kesmeden büyümeye devam ediyor

abd tiktok pulse tiktok youtube

TikTok, küresel koronavirüs salgını döneminde de büyümesini sürdürüyor. Analiz şirketi Sensor Tower’ın verilerine göre, sosyal medya platformunun mobil uygulamalarının toplam indirme sayısı 2 milyara ulaştı.

TikTok’un mobil uygulamalarının sadece bu çeyrek içinde 315 milyon defa indirilmesi, platformun son dönemde kazandığı ivmeyi gözler önüne seriyor. Bu uygulama indirme sayılarının Çin’de popüler olan üçüncü taraf uygulama mağazalarını kapsamadığını da belirtmek gerekiyor.

Sensor Tower, TikTok’un en çok ilgi gördüğü ülkelerin ise Çin, Hindistan ve ABD olduğunu belirtti. Söz konusu ülkelerin nüfuslarını düşününce bunun pek şaşırtıcı olmadığı söylenebilir.

TikTok’tan henüz Sensor Tower’ın verileriyle ilgili bir açıklama gelmiş değil. Ancak sosyal ağın en hızlı büyümesini bu yıl içinde yaşaması pek de sürpriz olmayacaktır. Küresel koronavirüs salgını ve uygulanan karantina önlemleri nedeniyle insanlar telefonlarıyla daha fazla haşır neşir oluyor. Buna bağlı olarak sosyal ağlarda geçen zaman da artıyor. Reklam gelirleri konusunda sıkıntı yaşansa da, kullanıcı sayısı bakımından tüm sosyal ağların “altın çağ” yaşadığı söylenebilir.

TikTok, bu dönemdeki yegane ilgi odağı değil. Facebook ve Snapchat gibi sosyal ağlar da finans raporlarında kullanıcı sayılarındaki artışa dikkat çekmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER