Teknoloji

TikTok hesabınızla başka uygulamalara giriş imkanı geliyor

tiktok universal
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

TikTok, perşembe günü uygulaması için iki yeni entegrasyon duyurdu: Yeni Sound Kit’i kullanarak sesi TikTok’a geri paylaşmak ve Login Kit ile diğer uygulamalara giriş yapmak için TikTok hesabınızı kullanmak.

Geliştiriciler, kısa biçimli video uygulamasının içeriğini daha da fazla yere eklemek için yeni SDK’ları kullanabilirler. Ancak bu durum şirket ve kullanıcıları için yeni gizlilik endişelerine açabilir.

Login Kit’in temel özellikleri tanıdık gelecektir. Facebook, Twitter ve Snapchat, oturum açma sürecini hızlandırmak için zaten benzer entegrasyonlar sunuyor. Diğer sürümler gibi TikTok, Login Kit’i kullanmanın kullanıcıların diğer uygulamalara güvenli bir şekilde giriş yapmasına izin vereceğini, ancak geliştiricilerin bu uygulamaların içinde bir tanışma profiline video eklemek gibi, TikTok içeriği sunmasına da izin vereceğini söylüyor. TikTok ile Oturum Aç (Login) özelliğini kullanmak, genel profilinizi ve videolarınızı görüntülemek için kullandığınız her uygulamaya izin vermenizi gerektirir, ancak bu imkan TikTok’un sizin hakkınızda sahip olduğu diğer bilgileri kapsamamaktadır.

Başka bir sosyal medya hesabıyla oturum açmak büyük rahatlık sağlıyor, ancak bazı yüklerle birlikte geliyor. Özellikle Facebook, Facebook Login ile toplanan veriler nedeniyle eleştirilmişti. Üstelik bu mekanizma üç yıl önceki Cambridge Analytica skandalının merkezindeki kaynaklardan biri olmuştu. TikTok da daha önce gözetim potansiyeli ve uygulamanın eski bir sürümünün kullanıcıların kopyalama panolarına erişmesi gibi durumlar nedeniyle eleştirilmiş, dikkatleri üzerine çekmişti.

TikTok Login Kit ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanıyor:

Diğer platformların SDK’larına benzer şekilde, TikTok’un Login Kit aracılığıyla toplayabileceği tek veri, uygulamanın adı ve platformumuzdaki ilişkili etkinliklerdir (Örneğin, oturum açma ve yetkilendirmeler için olay izleme).

TikTok Sound Kit ile başka uygulamalarda oluşturulan müzikler paylaşılabilir

TikTok’u bu kadar çekici kılan şeylerden biri, videolarda kullanılmak üzere lisansladığı tüm müziklerdir. Sound Kit ile, TikTok’un büyük müzik şirketleriyle yeni anlaşmalar yapmak zorunda kalmadan bu müzik kitaplığı teorik olarak daha da büyüyebilir. Sound Kit, geliştiricilerin uygulamaları ve TikTok arasında ses paylaşmasına olanak tanıyor, böylece bir uygulamada harika bir parça oluşturursanız, bunu videolarınızda kullanmaya başlayabilirsiniz. Ses paylaşımını etkinleştirmek için geliştiricilerin Login Kit ve beraberindeki izinleri uygulamalarına da entegre etmeleri gerekecek.

Geliştiricilerin TikTok’un araçlarını ve SDK’larını kullanmak ve şirketin yönergelerine uymak için başvurmaları gerekiyor. Ancak bir yapımcının izni olmadan ses paylaşmak veya korsan müzik gibi, Sound Kit için bazı istenmeyen durumların varlığı söz konusu olabilir. TikTok, Sound Kit aracılığıyla paylaşılan seslerin platformdaki diğer herhangi bir ses türü gibi değerlendirildiğini söylüyor. Ses klipleri özel olabilir veya herkes tarafından paylaşılabilir. TikTok bununla ilgili olarak şu ifadeleri kullanıyor:

Bir ses TikTok ile paylaşıldığında, orijinal ses olduğundan emin olmak amacıyla atıf için tarama yaparız. Eğer profesyonelce oluşturulmuş bir içerik olarak tanımlanırsa, müzik ayrıntı sayfasında bu şekilde etiketleriz.

TikTok, hâlihazırda harika video araçlarına sahip bir sosyal medya uygulaması olarak inanılmaz derecede popüler. Ancak Login Kit ve Sound Kit gibi SDK’lar uygulamanın olgunlaşmakta olduğunu gösteriyor. Yeni SDK’larla, TikTok’un özelliklerinin bir Tweet yerleştirmek veya Facebook arkadaş listenizi paylaşmak kadar her yerde bulunma olasılığı çok daha yüksek olacaktır.

İLGİLİ HABERLER