Teknoloji

TikTok’a ABD’den gençlerin ruh sağlığı soruşturması

avrupa komisyonu tiktok
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ABD’de bir grup eyalet başsavcısı, TikTok’un gençlerin ruhsal ve fiziksel sağlığına olan etkisi hakkında bir soruşturma başlattı. Başsavcılar TikTok’un tasarım, operasyon ve pazarlamasının gençlerin üstünde negatif bir etkisinin olup olmadığını inceleyecek. TikTok soruşturmasıyla ilgili açıklama, Massachusetts eyaletinin başsavcısı Maura Healey tarafından yapıldı.

TikTok’ta kullanıcıların görecekleri içerikleri algoritma belirliyor. Bu algoritmanın başarısı, kullanıcıların uygulamada kalma süresinin uzunluğuyla anlaşılmıştı. Şirket algoritmanın nasıl çalıştığı konusunda biraz bilgi verse de, sızıntılar ve bazı tahminler dışında bu konuda fikir edinmek mümkün olmuyor.

Eyalet başsavcıları bu bilinmezliği ortadan kaldırmaya çalışıyor olabilir. Ancak soruşturma, platformun gençlerin etkileşimini artırmak için kullandığı metot ve yöntemlerin ortaya çıkmasına odaklanacak.

Popüler sosyal ağın başı geçmişte de benzer nedenlerle ağrımıştı. Şirket, selefi Musical.ly’nin uygulamayı kullanan 13 yaş altı çocukların ailelerinden düzgün şekilde izin almadığı için başlatılan soruşturmada ABD Federal Ticaret Komisyonu’na 5.7 milyon dolar uzlaşma bedeli ödemişti.

Uzlaşma anlaşması çerçevesinde 13 yaş altı çocukların platformdaki içeriklerle etkileşimi ciddi ölçüde sınırlandırılmıştı. Bir süre önce de bazı araştırmacılar TikTok’un kullanıcılarının ruhsal sağlığına etkisi üstüne çalışmalar yapmaya başlamıştı.

TikTok tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada, şirketin başsavcıların genç kullanıcıların güvenliğine odaklanmasından memnuniyet duyulduğu belirtildi. Şirketin güvenlik ve gizlilik korumaları konusunda bilgi paylaşmaya hazır olduğunun da altı çizildi.

İLGİLİ HABERLER