Teknoloji

TikTok en çok indirilen uygulamalar listesinde Facebook’u geçti

tiktok algoritma

Japon gazetesi Nikkei tarafından yayınlanan veriler; TikTok dünyanın en çok indirilen sosyal medya uygulamaları listesinde Facebook, WhatsApp ve Instagram’ı geride bırakmayı başardı.

Facebook uzun süredir dünyanın en çok indirilen sosyal medya uygulaması olmayı başarmıştı. TikTok’un yükselişi ise ilk başlarda sessiz ve derinden olmuş, daha sonrasında ise Z Kuşağı’nın da desteğiyle uygulamanın popülaritesi iyiden iyiye artmıştı. Bu popülaritenin etkisi AppAnnie tarafından sağlanan verilerle daha net şekilde görülüyor.

2019’da dünyanın en çok indirilen sosyal medya uygulamaları listesinde dördüncü sırada bulunan TikTok, 2020’de birinci sıraya yerleşti. Popüler sosyal medya uygulaması, birinci sırayı Facebook’tan devraldı. Listenin ikinci sırasında bulunan Facebook’u sırasıyla WhatsApp, Instagram ve Facebook Messenger takip ediyor. Bu uygulamaların da Facebook çatısı altında yer aldığını hatırlatmakta fayda var.

TikTok’un zirvede yer aldığı listede ilk 10’u Snapchat, Telegram, Likee, Pinterest ve Twitter takip ediyor. Listede tanıdık gelmeyen tek isim olan Likee de Çin merkezli bir kısa video servisi. TikTok’un artan popülaritesinin bu tarz yeni uygulamalara kapı açacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER