Teknoloji

TikTok anne ve babalara çocuklarının hesaplarını kontrol için daha fazla imkan sunuyor

tiktok

Kullanıcı tabanının büyük kısmını gençlerin oluşturduğu TikTok, son zamanlarda çocuk güvenliğiyle ilgili sorunlar nedeniyle eleştirilerle karşı karşıya kalıyor. Uygunsuz içerik suçlamalarına maruz kalan şirket, bu eleştirileri bertaraf etmek için anne ve babalara çocuklarının gördükleri içerikler konusunda daha fazla söz söyleyebilme imkanını sunuyor. “Aile Eşleşmesi” özelliğine yeni içerik filtreleme seçenekleri ekleyen platform, belli kelime veya etiketleri barındıran videoların görüntülenmesini engellemeyi mümkün kılıyor.

Aile Eşleşmesi özelliğinin duyurusu 2020’de yapılmıştı. Bu özellik anne ve babalara çocukların hesaplarını kendi hesaplarına bağlama ve mesajları engelleme, ekran süresi sınırı belirleme ve “sınırlı içerik” modunu aktif etme gibi imkanlar sağlıyor. Buna ek olarak; geçtiğimiz yıl,kullanıcıların Sizin İçin veya Takip Edilen akışlarında görmek istemeyebilecekleri kelimeler veya etiketleyen içeren videoları otomatik olarak filtreleyen bir araç sunulmuştu.

Yeni kontroller temelde bu iki özelliği birleştirerek ebeveynlere, belirli kelimeler veya etiketlerle çocuk hesaplarındaki videoların Sizin İçin veya Takip Etme’de görüntülenmesini engellemeyi mümkün kılıyor. TikTok’tan yapılan açıklamada, şu ifadeler yer alıyor: “Bu içerik filtreleme aracını, anne ve babaların gençler için sarsıcı olabilecek içerikleri görüntüleme olasılığını azaltmaya yardımcı olmak için Aile Eşleşmesi’ne getiriyoruz.”

TikTok küresel Gençlik Konseyi kuruyor

TikTok bu yıl sona ermeden küresel ölçekli bir Gençlik Konseyi kuruyor. Şirketten yapılan açıklamada, bu konseyin platformun doğrudan kullanıcısı olan gençlerin deneyimlerini dinleyeceğini ve topluluğun faydasına olan değişikliklerin yapılması için şirketin kendisini en uygun şekilde konumlandırmasına yardımcı olacağını vurguladı.

İLGİLİ HABERLER